Pazar, Eylül 22, 2024

“Bu seçim, Türkiye’de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi”

Türkiye genelinde oy sayım işlemi devam ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Özel, “Bugün seçmen 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye, yeni bir siyasi iklime kapı aralamaya karar verdi. Seçim sonuçlarının göstermiştir ki bugün seçmen Türkiye’de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. Bugün seçmen Cumhuriyet’in 2. yüzyılının ilk seçimlerinde iktidar partisinin orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi” dedi.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.


“Halkımız iyi hizmeti ödüllendirdi”

Milletin sadece yerel yöneticilerin kim olacağına karar vermediğini belirten Özel, “Ülkemizin ve belediyelerin nasıl yönetilmemesi gerektiğine mesaj verdi. Bu seçimin bir kaybedeni yoktur. Bizim başarımızın kimsenin hezimeti olmayacaktır, kimsenin hezimeti değil. Bugün hangi partiye oy vermiş olursa olsun kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz. Halkımız iyi hizmeti ödüllendirdi, kötü hizmeti ve kötü niyeti cezalandırdı. Şehirlerimiz emin ellere teslim edildi. Seçmenlerimiz partimizin yaşadığı değişimi onayladıklarını ve desteklediklerini ifade etmek gerekiyor” diye konuştu.


“Bu sonuçları seçmenin bize açtığı bir kredi olarak görüyoruz”

Özel, “Geçen mayısta yaşadığımız büyük üzüntüden sonra seçmenizde ortaya çıkan büyük duygusal kopuşa, CHP’nin kurultayı ve o kurultayda genel başkanı ve yönetimi seçimle değişen bir partinin var olduğunu gösteren başta Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bütün delegelerine çok şey borçluyuz. Bugün elde ettiğimiz başarının en önemli mesajı şudur CHP artık başının üzerindeki görünmez yüzde 25’lik tavanı kırmıştır tuzla buz etti. Bu seçimlerde hiç bir siyasi parti ile ittifak kurulmadığı halde CHP’nin gücü ve seçmenin vicdanının sandıkta kurduğu Türkiye ittifakı 2019 başarısını daha da büyütmüştür. Bu sonuçlar seçmenin bize açtığı bir kredi olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim. Tüm seçmen gruplarından gelen Türkiye siyasetinin akışını esastan değiştiren bu desteğin partimize büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkındayız. Bu seçmenleri CHP’li yaptık olarak okumuyoruz, bunu bize verdikleri bir görev olarak atfediyor bu emaneti başımızın üzerine koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM