Perşembe, Eylül 19, 2024

“İttifak siyaseti sisteminin dışına çıkmak yorucu”

Ankara’da kullandığı oy sonrası konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Direnmenin Türkiye açısından, gençler açısından neye tekabül ettiğini bir yıl sonra daha iyi anlayacağız” dedi


Ankara Bilkent’te 31 Mart Yerel Seçimleri için oy kullanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, oy verme işleminin ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Seçim sürecini değerlendiren Akşener, “İttifak siyasetine mahkum olmadan, bu sistemin dışına çıkmak elbette çok yorucu. Partimin hemen hemen her bireyi haksızlığa uğradı, iftiralara maruz kaldık. Ama direnmenin Türkiye açısından, gençler açısından neye tekabül ettiğini bir yıl sonra daha iyi anlayacağız. Dolayısıyla zorlu bir süreçti” dedi.


“Basının durumunun konuşulabildiği bir siyaset dilini ümit ediyorum”

Seçim sonuçlarının Türkiye açısından iyi olacağını düşündüğünü söyleyen Akşener, “Bizim açımızdan da iyi olacağını düşünüyorum. Rekabet siyasetinin, proje üzerinden rekabet etme siyasetinin ve odakta seçmenin olduğu bir siyaset dilinin hakim olması içindi bu çaba. Basın emekçilerinin maaşı hiç konuşulmuyor. Bunların konuşulabildiği, yerel basının durumunun konuşulabildiği seçimleri ve bir siyaset dilini oluşturacağız diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Basın emekçilerinin sorularını da yanıtlayan Akşener, İstanbul için bir yorum yapmaz iken, Ankara’da başkanlık yarışının oldukça ilginç gideceği yorumunda bulundu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM