Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Çin’de lojistik sektörü yükseliş seyrinde

Çin’in önde gelen yayın organlarından Halkın Günlüğü gazetesine göre evvelsi gün günü yayınlanan bir sektör raporunda, Çin’in lojistik sektörünün bu yılın ilk çeyreğinde (Q1) hızlanan sanayi üretiminin taşımacılık talebini artırmasıyla istikrarlı bir performans gösterdiği belirtildi.

Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu’na göre, ülkenin lojistik pazarını takip eden endeks mart ayında bir önceki aya göre 4,4 puanlık önemli bir artışla yüzde 51,5 olarak gerçekleşti. Depolama endeksi ise şubat ayına kıyasla 8,1 puanlık bir artışla mart ayında yüzde 52,6’ya yükseldi.

Federasyonun baş ekonomisti He Hui, lojistik sektörünün bu yıla iyi bir başlangıç yaptığını söyledi. He Hui, ülkenin tedarik zincirlerinin hem yukarı hem de aşağı yönündeki güçlü faaliyetlerle lojistik sektörünün toplam iş hacmi, yeni siparişler ve ekipman kullanım oranı endekslerinde iyileşme gördüğünü belirterek, işletmelerin beklentilerinin genel olarak iyimser olduğunu kaydetti.

Toplam iş hacmi endeksi mart ayında yüzde 4,4 puan artarak yüzde 51,5’e, yeni siparişler endeksi ise yüzde 1,2 puan artarak yüzde 53,4’e yükseldi. İş dünyasının beklentilerini ölçen endeks yüzde 55,3 ile iki ay üst üste yüksek iklim bölgesinde kaldı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM