Pazar, Mayıs 19, 2024

Ovakent Mahallesi’nde Hıdırellez ve bahar coşkusu 

Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen Hıdırellez ve 11. Bahar Şenliği coşkulu bir şekilde kutlandı. Ovakent Mahallesi şenlik alanında yapılan organizasyonda vatandaşlar piknik yaparak, müzik eşliğinde eğlenceli zaman geçirdi

Bahar gelişini ve aynı zamanda bolluğun, bereketin simgesi olan hıdırellezi kutlamak için yapılan etkinlik 5 Mayıs Pazar günü Ovakent Mahallesinde gerçekleşti. Etkinliğe Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediye Başkan Yardımcıları Cumhur Şener ve Metin Kıral, belediye meclis üyeleri Günay Önder, Zihni Duran, Çağlar Boyacı, Sadettin Mahmutcaoğlu, Volkan Özcan, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütünün temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Geleneklerimizi devam ettireceğiz

Başkan Mustafa  Turan yaptığı konuşmada; “Ovakent Bahar şenliği, 1950’li yıllarda hıdırellezi simgeleyen bir şenlik olup, son yıllarda eğitime destek amaçlı olarak Bahar ve Keşkek Şenliği şeklinde yeniden canlandırılmıştır.  2011 yılından itibaren Ovakent Belediyesi tarafından yapılan bu etkinlik Bütünşehir yasasından sonra sevgili muhtarımız merhum Hüseyin Buldan tarafından ve belediyemizin desteği ile sürdürülmüştür. Muhtarımızı sevgi ve rahmetle anıyoruz.  Geleneklerimize sahip çıkarak, kültürümüzü yaşatmak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çaylı’da Rahven At Yarışları, Bademli’de Kiraz Festivali, Bıçakçı’da Barbunya festivali  gibi etkinlerimizi de en güzel şekilde yapmaya çalışacağız. Muhtarımız Şevket Gür’e de ev sahipliği için çok teşekkür ederiz.  Hıdırellezin bolluk, bereket getirmesini dilerim” dedi.


Katılımcılar dans edip eğlendi

Grup Ege Band ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrasının yer aldığı şenlikte, katılımcılar seslendirilen şarkı ve türkülere eşlik edip, dans etti. Çocuklar için de yapılan  yüz boyama ve animasyon gösterileri büyük ilgi gördü.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM