Cumartesi, Eylül 21, 2024

Bakan Tekin: 20 bin öğretmen ataması yapılacak

bakan yusuf tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen adaylarının beklediği açıklamayı yaptı. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atanacağını söyledi. Tekin, öğretmen atamasında en çok alım yapılacak branşları duyurarak, “Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263 arkadaşımız, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, İngilizce için 968 öğretmen göreve başlayacak” ifadelerini kullandı.

Tekin açıklamasında sürecin nasıl işleyeceğini ise şu sözlerle ifade etti: “Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50-yüzde 50; yani KPSS skorunun yüzde 50’si, mülakatın yüzde 50’si olarak yapılacak. Personel Genel Müdürlüğümüz takvimi ilan edecek. Kesinlikle ve kesinlikle aldığımız çerçevede hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği süreci yürüteceğiz. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Eğitim camiamıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Ön başvurular 20 Mayıs’ta

Milli Eğitim Bakanlığı, ön başvuruları 20 Mayıs’tan itibaren almaya başlayacak. 10 Haziran günü sözlü sınav merkezleri ilan edilecek. 1 Temmuz’dan itibaren de sözlü sınavlar yapılmaya başlanacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM