Pazar, Eylül 8, 2024

 Rekabet Kurumu’na ödül 

Rekabet Kurumu, 2024 yılı Uluslararası Rekabet Ağı (ICN) ve Dünya Bankası tarafından her yıl düzenlenen Rekabet Savunuculuğu Yarışması’nda ödüle layık görüldü

Uluslararası Rekabet Ağı (ICN) ve Dünya Bankası tarafından her yıl düzenlenen Rekabet Savunuculuğu Yarışması’nın 2024 yılı kazananlarından biri de Rekabet Kurumu (RK) oldu. Bu yılın konularından biri olan ‘Savunuculuk yoluyla sanayi politikalarına rekabetin entegrasyonu’ başlığı altında, Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin piyasalarda yaratabileceği rekabet sorunlarına yaptığı müdahalelere ilişkin çalışmasıyla katılaran kurul, ödüle layık görüldü. Rekabet Uzmanı Esra Küçükikiz ve Rekabet Uzman Yardımcısı Sebahat Yılmaz, 16 Mayıs 2024 tarihinde  Brezilya’nın Sauípe şehrinde düzenlenen ICN Yıllık Konferansı’nda düzenlenen ödül törenine katılarak, kurul adına ödülü aldı. 

Kurul yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Rekabet Kurumu’nun, asli görevi olan rekabeti bozan eylemlere müdahale etmenin yanında, Türkiye’de daha rekabetçi bir iktisadi ortamı teşvik eden faaliyetlere verdiği önemin uluslararası mecralarda da takdir görmesi son derece gurur verici”ifadeleri yer aldı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM