Perşembe, Eylül 19, 2024

İzmir’de sergiler, sanatseverlere benzersiz bir deneyim sunuyor

Sanat şehri İzmir’de birbirinden farklı sergiler, ziyaretçilerini bekliyor


Mayıs ayında birbirinden keyifli ve eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapan İzmir, yerli ve yabancı sanatçıların eserlerini ağırlıyor. İzmir’in bu geniş kapsamlı kültür sanat yolculuğunda, birçok müze ve galeri sanatseverlere kaçırmamaları gereken sergileri sunuyor.


Franko’dan çarpıcı eserler

Sanatçı Selim Franko’nun benzersiz eserleri Alsancak BonVivant’ın tarihi atmosferinde sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Bu yılın en heyecan verici sanat etkinliklerinden biri olan ‘İçimden Geldiği Gibi’ sergisi, BonVivant’ın ev sahipliğinde 25 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Dünya ile kurulan ilişkilere dair tarifleri yeniden ele alan, araştırma ve programlarını Dilşad Aladağ’ın üstlendiği ‘Mahsul Vakaları’, iş birlikleri ve bir aradalıklara dayalı bir sergi ve kamu programı olarak, 27 Nisan-22 Eylül tarihleri arasında İzmir’de yer alan Bayetav Sanat’ta yerini alıyor.

Saadettin Tezcan Özel Eğitim Meslek Okulu ‘Doğadan Sanata’ sergisi, 17 Mayıs-26 Mayıs tarihleri arasında İzmir Sanat Galerisi’nde, Doğa Kent Sanat Karma Resim sergisi, 02-30 Mayıs tarihlerinde Milli Egemenlik Evi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere açık olacak. Kıyıda İskele Sergileri 22 Nisan- 29 Mayıs tarihleri arasında Karşıyaka Vapur İskelesi’nde sergileniyor.


‘Bir Millet Uyanıyor’ sergisi için son gün yarın

Çatı Bostanlı’da Cumhuriyet devrimlerinin anlatıldığı ‘Bir Millet Uyanıyor’ sergisini kaçırmak istemeyenler için son gün yarın (19 Mayıs). Seramik Sanatçısı Ayşegül Güngören’in 4’üncü kişisel sergisi olan ‘Mud-RA’ adlı Seramik Sergisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 26 Mayıs tarihine kadar izleyicilerle buluşacak. Levanten Köşklerimiz ve Kültürel Mirasımız Cam Altı Boyama -Cam Mozaik -Minyatür sergisi ise 8 Haziran tarihine kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergilenecek.


Jeofest’24-Jeoloji Festivali ile doğa bilinci oluşturuluyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak; ilkini 2022 yılında, toplumda Jeoloji Bilimi farkındalığı oluşturmak, genç ve çocuklarda yerbilimi sevgisini geliştirmek amacı ile tematik sunumlar, fosil-mineral-kayaç-fotoğraf-karikatür sergileri, söyleşiler ve konserler ile zenginleştirilmiş, halkla iç içe gerçekleştirilen festivalin ikincisi ‘JEOFEST’24-JEOLOJİ FESTİVALİ’ adıyla 26-27-28 Nisan tarihlerinde İzmir Kültürpark’ta düzenlenecek.


İmgenin peşinde iki özgür ruh: Nejad Devrim ve Mübin Orhon

Arkas Sanat Merkezi’nde 2 Haziran tarihine kadar sergilenecek olan, Nejad Devrim & Mübin Orhon: İki İmge Yolcusu sergisi, sanat pratiklerinde giriştikleri sıra dışı deneylerle, sahip oldukları özgünlük, farklılık ve cesaretle Modern Türk sanatında yeni bir dönem açmış olan Nejad Devrim ve Mübin Orhon’un yapıtlarını bir araya getiriyor. Onların sıra dışı hayat ve sanat yolculuklarını ele alıyor. Bu iki sanatçının Türkiye’den ve Türk sanatından çıkışla geliştirmiş oldukları renkler, formlar, imgeler üzerine eğilerek ve ‘kültürlerarası etkileşim’ olgusunu ilk kez tartışmaya açarak resimlerinin arkasındaki cesur kararlar üzerine yoğunlaşıyor.

Öte yandan Arkas Sanat Bornova Mattheys Köşkü’nde Arkas Halı Koleksiyonu’ndan bir seçki sanatseverlerin ilgisine sunuluyor. Arkas Sanat Bornova’da, özellikle Batı Anadolu halıcılığının dünyaya tanıtılmasındaki katkılarını aktarmak amacıyla Arkas Halı Koleksiyonu’ndan oluşan bir seçki süresiz olarak sergileniyor. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM