Pazar, Eylül 8, 2024

“Yeni yönetmelikte aile hekimlerine danışılmalı”

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Ufkun Yıldırım, aile hekimliği uygulamasında hak edişlerin, sözleşme ve ödeme yönetmeliğine göre hesaplandığına dikkat çekerek uzun zamandır çıkması beklenen yönetmelik için aile hekimlerine kulakların tıkandığını söyledi.

Dr. Yıldırım, aile hekimleri olarak uzun zamandır yeni bir yönetmelik çıkacağı hakkında duyumlar aldıklarını ancak yönetmelikten asıl etkilenecek olan aile hekimlerine açıklama yapılmadığını belirterek, “Oysa sistemin ancak sahadaki aile hekimlerine de danışılarak, ortaklaşa hazırlanan yönetmeliklerle düzelebileceği ortada. Aksi durumda sahada giderek zorlaşan, her gün kan kaybederek yok olmaya yüz tutan bir sistemin devamlılığı mümkün olmayacak” dedi.

Aile Hekimliği uygulamasının başladığı günden bu yana farklı yönetmeliklerin çıktığını fakat sahanın gerçekliğine uymayan ve normlar hiyerarşisine aykırı birçok maddeden ötürü bu yönetmelikleri defalarca şikâyet ettiklerini söyleyen Dr. Yıldırım, “Sahanın öncü temsilcisi olan AHEF gibi kurumlar görmezden gelinerek, sahaya sorulmadan yapılan bu yönetmelikler maalesef sistemin kronik sorunlarını çözmek bir yana dursun, kendisi kronik bir sorun haline gelmiştir. AHEF olarak tekrar altını çizmek istiyoruz, sahayı ilgilendiren ve uygulamanın temelini oluşturacak yönetmelikler belirlenirken ortaklaşa bir çalışma yürütülmesi gerekir. Bu konuda her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu tekrar belirtmek isteriz” ifadelerine yer verdi.

KAYNAKAHEF
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM