Pazar, Haziran 16, 2024

Ekonomi gündemi: 23 Mayıs 

Türkiye’de 23 Mayıs Perşembe  günü ekonomi ve siyaset alanında planlanan önemli gelişmelerin konu başlıkları belli oldu

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Boğaziçi Üniversitesi’nde Etki Yatırım Zirvesi’ne ve ‘AI Tomorrow Summit’ etkinliğine katılacak.

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma Bakanları Konseyinin kapalı oturumuna, “Ulaştırma Altyapısı ve Küresel Bağlantısallığın Yeniden Tesisi İçin İşbirliğine Odaklanmak” başlıklı bakanlar oturumuna, ‘Yeşil ve Dayanıklı Lineer Ulaştırma Altyapısının Sağlanmasında Dijitalleşmenin Gücü’ etkinliğine katılacak, BM Avrupa Ekonomik Komisyonu İcra Sekreteri Tatiana Molcean, BM Yol Güvenliği Fonu Başkanı Nneka Henry, IRU Genel Sekreteri Umberto De Pretto, IRU Başkanı Radu Dınescu ve Avrupa Demiryolu Tren ve Altyapı İşletmecileri Topluluğu İcra Direktörü Alberto Mazzola ile görüşecek.

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu toplantısında alınan faiz kararı ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

4- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), haftalık bankacılık sektörü verilerini duyuracak.

5- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı tüketici güven endeksini ve bu yılın ilk çeyreğine ilişkin yapı izin istatistiklerini açıklayacak.

6- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 yıl vadeli avro cinsi tahvil ile kira sertifikasının doğrudan satışını yapacak.

7- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası İki Dillilere Türkçe Öğretimi Çalıştayı’na iştirak edecek.

8- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde 4. Global Gastro Ekonomi Zirvesi’ne katılacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM