Cuma, Ekim 18, 2024

Dünya Robot Olimpiyatları Finali İzmir’de

İzmir, Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Uluslararası Finali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor


‘Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Uluslararası Finali’ 28-30 Kasım 2024 tarihinde fuarizmir’de gerçekleştirilecek.

‘Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Uluslararası Finali’ öncesi basın toplantısına ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay bu tür organizasyonların uluslararası tanınırlığı artırdığını söyledi. Tugay, “İzmir, 2016’dan bu yana 8 yıl boyunca biriktirdiği deneyimle, olimpiyatların dünya finalini Türkiye’de, özellikle de İzmir’de gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor. İzmir, kendi içine kapanmış bir şehir değil; aydınlık yüzü, eğitime, bilime, sanata olan açıklığı ve yoğun kültürüyle dünyaya kendini tanıtan bir şehir olma yolunda ilerliyor. Bu tür etkinlikler uluslararası tanınırlığımızı artırıyor. 3 bin 500’den fazla katılımcı bekleniyor ve dünyanın dört bir yanından insanlar gelecek. Misafirlerin İzmir’i tanıması için çabalıyoruz, ancak bu süreçte biz de İzmir’i tanıtacağız. Bu etkinliğin önemli bir eğitim faaliyeti olduğunu unutmamak gerek. Tema, dünyanın iyiliği için birlikte çalışma anlayışıdır. Robot teknolojisinin insanların ulaşamadığı alanlarda nasıl kullanılacağını anlamak için bir çaba içindeyiz. Bu güzel etkinlik, dünyamızın ve çocuklarımızın geleceği için çalışma zorunluluğunu hatırlatıyor. Biz de bu çabanın bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz ve İzmir’e gelen katılımcıları elimizden geldiğince ağırlayacağız, onlara İzmir’i tanıtacağız” diye konuştu.


“Türkiye’nin eğitimde yatırım yapması gerekiyor”

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, “Türkiye’de 20 milyon öğrenci var. 1 milyon 155 bin öğretmen, 1 milyon atanmayı bekleyen öğretmen var. Türkiye’nin 86 milyonluk nüfusuyla derin yoksullukla mücadelesi ve eğitimin, kalkınmanın en temel araçlarından biri olması gerçeği, katma değerli bir eğitim anlayışının önemini vurguluyor. Ülkemizin, bilime inanan, araştıran, sorgulayan ve takım çalışması yapabilen genç bir nesile ihtiyacı var. Bu ancak çocukluktaki eğitimlerle olabilir. Bilim hepimizi birleştirir. Bilim bizim geleceğimiz için önemli. Eğlenceli faaliyetlerle eğitimi birleştirince katılımı artırabiliyorsunuz. 2016’dan bu yana dönem dönem dahil olduğum İZFAŞ’ın çabası kamu içerisinde nasıl yapılması gerektiğinin göstergesi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın buna benzer yatırım yapması lazım. Devlet okulları için buralara katılabilmek ve yurt dışına çıkabilmek çok önemli. Genel Başkanımız Özgür Özel’de 28-30 Kasım’da burada olacak. Türkiye’de 26 tane kalkınma ajansı var bu projelere destek olmalılar. Buradan çağrıda bulunuyorum. Parti olarak da bu projeye katkılarımızı sunacağız” dedi.

Kuruluşundan bu yana gönüllülerin desteği ile daha fazla çocuğun erken yaşta bilim ile tanışması için faaliyetler sürdürdüklerini söyleyen Bilim Kahramanları Derneği Başkanı Sıddıka Semahat Demir, “Biz bilim kahramanları yetiştiriyoruz, geliştirdiğimiz yerel ve ulusal projelerin yanı sıra dünyada 100’e yakın ülkede uygulanan fen teknoloji matematik programlarını ülkemizde hayata geçirmekteyiz. Ülkemizde 80 farklı ilde 80 bine yakın çocuğun hayatına dokunduk. Bu sayılar çok değerli. Bugüne kadar 39 şehirden 2 bin 500’e yakın öğrenci programa katıldı. 2024 yılı bizim için oldukça özel ve değerli bir yıl. Bunun için çok heyecanlıyız. 3 bine yakın misafiri İzmir’de konuk edeceğiz. Etkinliği ayrıca ülkemizin ve İzmir’imizin tanıtımı için önemli fırsat görüyoruz. Katılımcıların etkinlik takviminden daha uzun kalarak kentimizin güzelliklerini keşfetmesini umuyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM