Cuma, Ekim 18, 2024

TARGET ve TÜGİS’den gıda etiği semineri

Gıda Etiği Semineri gıdanın geleceğini ve tüketim tercihlerini ele alacak


Yeni nesil işveren sendikacılığının ülkemizdeki temsilcisi Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ile Tarım ve Gıda Etiği Derneği’nin (TARGET) ortaklaşa düzenlediği ‘Gıda Etiği Semineri’nde, sektörden ve akademi dünyasından uzman isimler bir araya geliyor. İstanbul Sanayi Odası Odakule Toplantı Salonu’nda 3 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek seminerde, yeni gıda teknolojilerinin kullanımı ve değişen tüketici trendleri etik perspektifiyle ele alınacak.


“Sürdürülebilir bir gelecek için gıda etiğini önemsiyoruz”

TARGET’in önemine ve seminerin ana odağına değinen TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, “Paydaşı olduğumuz TARGET, tarım ve gıda sistemlerinin kapsadığı konular hakkında etik farkındalık ve duyarlılık gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Dernekle, önümüzdeki dönemde gıda etiği konusunda uzun süreli iş birliği içinde olmayı önemsiyoruz. Bu kapsamda sektör ve akademinin bir araya gelerek bilgi ve becerilerini paylaşacağı, kolektif sorumluluk duygusuyla ortak çözümler geliştireceği bir buluşma gerçekleştireceğiz. Günümüz dünyasında üretici ve tüketiciler, gıda kalitesi, güvenliği ve yeterli beslenmenin yanında çevreyi, biyoçeşitliliği ve gelecek nesilleri de düşünerek hareket etmek zorunda. Bu seminerimizde de gıda üretiminde sürdürülebilir gıda sistemlerinin, gıda etiği açısından taşıdığı önemi vurgulamayı hedefliyoruz” dedi.


“Ana eksende bilim, teknoloji ve etik değerler birlikte yer almalı”

Tarladan sofraya uzanan gıda zincirinin tüm bileşenleriyle çalışmayı bir görev ve sorumluluk olarak benimsediklerini söyleyen TARGET Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ, “Gıda zincirinin hiçbir sürecinde ve katmanında adil olma ve kapsayıcılık gibi toplumsal duyarlılıklar ve doğa varlıklarını koruma gibi ekolojik duyarlılıklar ihmal edilmemeli. Gıda zincirinin ana ekseninde her daim bilim ve teknoloji ile etik değerler birlikte yer almalı” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM