Pazar, Eylül 8, 2024

Türkiye’nin ekonomi gündeminde bu hafta

gazete gündemde neler var

Türkiye’nin ekonomi gündeminde 27 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında pek çok veri ve istatistik açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 27 Mayıs Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini açıklayacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi ve İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı verilerini yayımlayacak. 28 Mayıs Salı günü TCMB Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları ve TCMB Analitik Bilanço verilerini paylaşacak. 


Dış Ticaret İstatistikleri açıklanacak

TCMB 29 Mayıs Çarşamba günü Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemleri ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini duyuracak. TÜİK 30 Mayıs Perşembe günü Ulusal Eğitim İstatistikleri, Dış Ticaret İstatistikleri ve Ekonomik Güven Endeksi verilerini yayımlayacak. TCMB aynı gün içinde Menkul Kıymet İstatistikleri ve Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak. 

31 Mayıs Cuma günü TÜİK Hizmet Üretici Fiyat Endeksi ve Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verilerini açıklayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı aynı gün içinde İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım verilerini paylaşacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise Merkezi Yönetim; Faaliyet Tablosu, Nakit Kaynak ve Kullanımları Tablosu ile Genel Yönetim Bütçe Denge Tablosunu yayımlayacak. Türkiye Bankalar Birliği de İl Düzeyinde Mevduat ile Kredi Bilgileri verilerini duyuracak. Öte yandan TCMB Aylık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak.


İzmir’de hareketli hafta

İzmir’de ise ayın son haftası meclis toplantıları maratonu başlayacak. Ege Bölgesi Sanayi Odası mayıs ayı olağan meclis toplantısı 27 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 28 Mayıs Salı günü ise İzmir Ticaret Borsası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin aylık olağan meclis toplantıları düzenlenecek. İzmir Ticaret Odası’nın olağan meclis toplantısı ise 30 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek. Aynı gün içinde Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle bu sene 18’incisini düzenlediği EİB Moda Tasarım Yarışması’nın finali de Tarihi Havagazında düzenlenecek. Ayrıca Zenit RS firmasının Ege Serbest Bölgesi’ndeki yeni fabrikasının açılış töreni 30 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM