Perşembe, Eylül 19, 2024

Galatasaray’ın şampiyonluk kazancı 245 milyon TL

 Galatasaray’ın mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde kasaya giren meblağ toplamda 245 milyon TL’ye ulaştı 

Galatasaray, Süper Lig’in 38. ve son haftasında geçtiğimiz pazar günü deplasmanda Konyaspor’u 3-1 yenerek 24’üncü kez şampiyon oldu. Süper Lig’i 38. haftanın sonunda 102 puan lider tamamlayarak şampiyon olan Galatasaray dün akşam düzenlenen törende 24’üncü şampiyonluğunu kutladı. Kutlama programı takım oyuncularının Galatasaray Futbol Kulübü’nün neşet ettiği Galatasaray Lisesi’ni ziyareti ile başladı. Burada Baba Gündüz, Turgay Şeren gibi  Galatasaray Efsaneleri’nin yetiştiği Grand Cour futbol sahasında bir araya gelen futbolcular, daha sonra öğrenciler ile bir araya geldiler.Futbolcular. buradan kendileri için özel olarak hazırlanan üstü açık otobüs ile İstiklal Caddesini kullanarak Rams Park Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ne  gittiler. 

Kupa töreninde yapılan gösterilerden sonra Türkiye Futbol Federasyonu heyeti tören için sahneye geldi. Takiben Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, ikinci başkan Metin Öztürk, başkan yardımcıları Niyazi Yelkencioğlu ve Mehmet Cibara ile Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur ve Okan Buruk sahnedeki yerlerini aldılar. Sarı Kırmızılı sporcular tek tek sahneye davet edildi. En son kaptanların katılımı ile TFF 100. Yıl Süperkupa ve TFF Süper Lig kupası oyuncuların ellerinde yükseldi. 


Sarı-kırmızılar dev gelir elde etti 

Sarı-kırmızılılar bir yandan da büyük bir gelirin sahibi oldu. Lige, katılım hakkı olarak 38.3 milyon TL’yi kasasına koyarak başlayan Galatasaray, 33 galibiyet-3 beraberliğin karşılığında puan priminden 85.9 milyon TL kazandı. Şampiyonluk payından toplamda 81 milyon TL alan sarı-kırmızılılar, bu sezon ligi zirvede bitirdiği için de 39.8 milyon TL’yi kasasına koydu. Böylelikle Galatasaray bu sezon kasaya toplamda 245 milyon TL’ye ulaştı. 

Öte yandan, Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde play-off’lara katılacağı için 5 milyon Euro alma hakkını elde etti. Cim Bom, gruplara kaldığı takdirde 18.6 milyon euro (651 milyon TL) ayakbastı parası ve yaklaşık 13 milyon euro da (455 milyon TL) yayın geliri elde edecek. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM