Cuma, Haziran 28, 2024

İzmir Festivali’nden Folkwang Tanzstudio geçti

37. Uluslararası İzmir Festivali, dün akşam  AASSM’de Folkwang Tanzstudio’yu ağırladı. Beş kadın, 5 erkek on dansçı, Jacques Brel, Elton John, Ed Sheeran, Madonna, Cat Stevens, Imany ve Imagine Dragons gibi pop müziğin klasikleri arasında sayılabilecek şarkılar eşliğinde Rodolpho Leoni’nin ‘Wonderful Life’ adlı koreografisini sahneledi.

İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile gerçekleşen, 65 dakikalık çağdaş dans şölenine şarkıları seslendiren Imany’nin sesi eşlik etti. ‘Wonderful Life’ eserinde karmaşık sekanslar yaratan Leoni, eser boyunca yavaş yavaş çevre, içindeki insanlar ve onların anlam arayışlarıyla yoğunlaştırdığı derin diyalogla, ‘Odak noktası varış değil yolculuğun kendisidir” dedi ve izleyicilerini de aynı duygu dalgasıyla sarmayı başardı.  İzmirliler beğenilerini dinmeyen alkışlarla gösterdi.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Eczacıbaşı Topluluğunun ana sponsorluğunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İzmir Goethe Enstitüsü, İnstitut français Türkiye- İzmir, İzmir İtalya Konsolosluğu, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 37. Uluslararası İzmir Festivali, 12 Haziran 2024 Çarşamba akşamı AASSM’de İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile yapılacak Driss El Maloumi Trio ve Olten Filarmoni Orkestrası Konseri ile devam edecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM