Cuma, Haziran 28, 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Merkezi’nin döner sermayesi 1 milyon TL oldu

Resmi Gazete

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Merkez Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği 12 Haziran 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Döner Sermaye İşletmesinin faaliyet alanları, gelir kaynakları, giderleri, idari ve mali işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenlendi. Buna göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin kuruluş sermayesi 1 milyon TL oldu. İşletmenin sermayesi ise  Bakanlık bütçesine bu amaçla konulacak ödenekler, ayni yardımlar, döner sermaye faaliyetlerinden elde edilecek kârlar, bağış ve yardımlardan oluşacak. 

Bağış ve yardımlar, tahsis edilen sermaye miktarları ile sınırlı olmaksızın sermayeye eklenecek. Ödenmiş sermaye tutarı, tahsis edilen sermaye tutarına ulaşıncaya kadar, elde edilen dönem sonu kârları, ödenmiş sermayeye eklencek. Ödenmiş sermaye tutarı, tahsis edilen sermaye tutarına ulaştıktan sonra elde edilen kârlar, hesap dönemini izleyen yılın Şubat ayı sonuna kadar genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere ilgili saymanlığa yatırılacak.

İşletmenin faaliyet alanları ise; merkezin görev alanlarıyla ilgili eğitim hizmeti vermek, eğitim hizmeti satın almak, araştırma çalışmaları yapmak ve yaptırmak, danışmanlık hizmeti vermek, belge düzenlemek, merkezin görev alanlarıyla ilgili Türkçe ve yabancı dillerde yayın ve dokümantasyon faaliyetleri yürütmek ve merkezin görev alanlarıyla ilgili, ulusal ve uluslararası toplantı, seminer, sempozyum, konferans ve benzeri etkinlikler düzenlemek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM