Pazar, Temmuz 7, 2024

‘Yaşamda İZ olmak’ sergisi, BonVivant ev sahipliğinde gerçekleşiyor

‘Yaşamda İZ Olmak’ sergisi, doğaya ve doğal olana duyulan tutkunun izlerini taşıyan eserlerle, sanatçı ve sanatseverleri bir araya getirmek için BonVivant’da kapılarını açtı. BonVivant’ın ev sahipliğinde 10 Haziran 2024 tarihinde açılış resepsiyonu gerçekleştirilen sergi, yerli ve yabancı sanatçılar ile birçok sanatsever tarafından ilgi görürken, açılış gününde Sanatçı Sevinç Bayraktar, Prof.Dr. Sema Hakkı ile sergi turu ve söyleşi tüm sanatseverlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Bayraktar ve Prof. Dr. Hakkı’nın eserlerinden oluşan sergi, yaşamda iz bırakma çabasının estetik bir yansıması olarak öne çıkıyor. Sergi, 20 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.


Kültür, sanat ve iş dünyasına yeni bir soluk

Bugüne kadar birçok sergi ve söyleşiye ev sahipliği yaptıklarını söyleyen BonVivant’ın Kurucusu Perihan İnci, ‘BonVivant’ Alsancak’tan sonra Pasaport’taki yeni etkinlik merkezi ile İzmir’in kültür, sanat ve iş dünyasına yeni bir soluk getirdiklerini ifade etti.


Sanatçı Bayraktar’ın eserleri ilk kez BonVivant’da

İzmir doğumlu Bayraktar, bugüne kadar 20’ye yakın kişisel, 40’tan fazla karma sergiye katıldı. Eserleri İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Kyoto Şehir Müzesi, Taiwan Güzel Sanatlar Müzesi, Pekin Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi ve Guanlan Sanat Müzesi’nde sergilenmekte. Altı ödülü bulunan Bayraktar, kompozisyonlarında soyut figüratif sembollerle ekspresif bir anlayış sergiliyor. Bayraktar’ın ‘Yaşamda İZ Olmak’ sergisinde sergilenen yaprak çalışmaları, doğaya olan hayranlığının bir yansıması olarak ilk kez BonVivant’da sanatseverlerle buluşuyor.


Prof. Dr. Hakkı eserlerinde yaşamdan izler sunuyor

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Periodontoloji Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladıktan sonra Michigan Üniversitesi’nde çalışan Prof. Dr. Hakkı ise 2002 yılından beri Selçuk Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmakta. 2008 yılından beri profesyonel olarak resimle ilgilenen Prof. Dr. Hakkı, Türkiye’de 2’si kişisel resim sergisi olmak üzere, 12 farklı sanat etkinliğinde yer aldı. Sürrealist yaklaşımıyla tanınan Prof. Dr. Hakkı, tuval üzeri akrilik ve metal talaş gibi bileşenlerle oluşturduğu karışık teknik eserlerinde, yaşamdan izler sunuyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM