Cuma, Haziran 28, 2024

Yeni Citroën, C3 Aircross yıl sonunda Türkiye’de

Otomotiv dünyasının ismi konforla özdeşleşen markası Citroën, yeni nesil C3 Aircross modelini 2024 yılı sonunda Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Tamamen yenilenen C3 Aircross, segmentindeki rekabetçi konumunu güçlendirmek üzere benzersiz bir tarz ile yeni bir döneme adım atıyor. Dışarıdan daha güçlü, aynı zamanda daha şık bir SUV silüetine kavuşan yeni C3 Aircross, artık daha iddialı, kaslı ve güçlü bir görünümle geliyor. 4,39 metre uzunluğa sahip yeni C3 Aircross, yine kompakt ve kullanışlı bir otomobil olmaya devam ederken, aynı zamanda daha geniş bir kabin sunuyor. Hibrit ve tamamen elektrikli güç üniteleri ile yollara çıkacak olan yeni C3 Aircross, Citroën’in B segmentindeki hamlesinin devamını temsil ediyor. C3 ile aynı tasarım dilini paylaşan yeni araç, benzersiz bir araç içi konfor deneyimi vadediyor.


C3 Aircross ile Citroën, ulaşılabilir elektrikli araç iddiasını sürdürüyor

Baştan aşağı radikal bir değişime uğrayan yeni C3 Aircross ile Citroën, ulaşılabilir elektrikli araç iddiasını sürdürüyor. Daha fazla iç hacim, zengin motor seçenekleri ve üst düzey araç içi konfor özellikleri yeni C3 Aircross ile segmentinde tamamen yeni bir dönem başlatıyor. Yeni Citroën logosunu taşıyan C3 Aircross’un dik tasarımlı ön bölümü, 3 farklı bölüme ayrılmış olan ön far tasarımı ile karakteristik bir ışık imzası sunuyor. Aynı zamanda çift şeritli marka logosunu belirli unsurlara entegre ederek kaliteye ve ayrıntıya gösterilen özeni vurguluyor. Yandan bakıldığında SUV genlerini mükemmel bir dengeyle ortaya koyan Citroen C3 Aircross, düz tavan çizgisi ve 1,66 metre tavan yüksekliği sayesinde tüm yolculara geniş bir yaşam alanı sağlıyor. Yerden yüksekliği 200 milimetre olan yeni C3 Aircross, yüksek ve daha güvenli bir sürüş pozisyonu dışında daha fazla gövde koruması ve daha kolay erişim sağlıyor. Geniş arka cam, iç mekâna bol miktarda ışık sağlıyor ve daha ferah bir yolculuk imkanı sunuyor.

Arka köşelerde yer alan ve tamponla aynı renkte kişiselleştirilebilir olan yeni klipsler, otomobilini daha özel hale getirmek isteyenlere hitap ediyor. Aracın arka köşe tasarımı ön cephenin kaslı hissini tamamlıyor ve bu bölümde imza niteliğindeki arka aydınlatmalara yer veriliyor. Max olarak isimlendirilen en üst seviye donanım paketinde beyaz veya siyah renkte standart olarak sunulan biton kaplama, kişiselleştirmeyi kolaylaştırıyor. Bunların yanı sıra yeni araçta Citroën algısını daha da arttırmak üzere çift renkli tavan gibi ek kişiselleştirme çözümleri de sunuluyor.


Ekran, akıllı telefonlardan esinlenen widget mimarisi kullanıyor

C3 Aircross’un Max donanımlı versiyonu, hafifçe sürücüye dönük 10,25 inçlik renkli bilgi- eğlence ekranına sahip. Bu ekran, akıllı telefonlardan esinlenen bir widget mimarisi kullanıyor. Bu sistem sanal kısayollar, navigasyon, telefon, radyo, uygulamalar ve medya işlevlerine erişim sağlıyor. Kablosuz WiFi işlevi, akıllı telefon yansıtma özelliği ile Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu çalışıyor. Araç içi bağlantı özellikleri, ön tarafta yer alan iki adet USB-C girişi dışında arka koltukların önünde yer alan iki adet daha USB-C girişi ile daha da artırılıyor. 15W kablosuz şarj teknolojisi ise orta konsoldaki özel depolama alanına entegre ediliyor ve iç mekandaki pratik kullanım alanı ihtiyacına cevap veriyor.

Yeni C3 Aircross, 4,39 metre uzunluğa ulaşan yeni boyutlarıyla daha fazla iç hacim sağlıyor. Son derece dengeli oranlara sahip olan yeni C3 Aircross sınıfının en uzun aks mesafesiyle dikkat çekiyor. Yine bu uzun aks mesafesi arka yolcular için daha fazla diz mesafesi de sağlıyor. C3 Aircross’un boyut ve tasarımıyla ortaya koyduğu geniş yaşam alanı, tüm yolcular için sunulan konforlu seyahat özelliğini yeni bir seviyeye taşıyor. Ayrıca yeni C3 Aircross, mükemmel kullanım esnekliği sunarak aile hayatını kolaylaştıran çözümler barındırıyor. Yeni C3 Aircross, geniş ve işlevsel iç hacmine karşın park ve manevraları kolaylaştıran kompakt dış boyutlara sahip. Böylece C3 Aircross, pratik, çok yönlü, güven verici ve yaşamı kolaylaştıran bir SUV olarak öne çıkıyor. Yeni C3 Aircross ayrıca yeni Advanced Comfort® koltuklarla da donatılıyor. Ekstra 10 ile 15 milimetre dolgu köpüğü içeren yeni bir oturma yüzeyi ile donatılan koltuklar, seyahat mesafesi ne olursa olsun yeniden tasarlanan yanal destekler sayesinde en üstün konforu sunuyor. 

Yeni C3 Aircross, geride konumlanan 40-60 oranında katlanan koltuklara sahip. Böylece arka bölümde geniş bir alan sağlıyor ve sınıfının en iyi diz mesafesini sunuyor. Bununla birlikte arka koltuklarda seyahat eden yolcular pazardaki en iyi omuz mesafesinin de keyfini çıkarıyor. Koltuğun 65 milimetre eğimli olması sınıfının en iyi değerlerinden biri olan 460 litrelik bagaj hacmine etki etmiyor. Erişimi kolaylaştıran eşiği ile bagaj, iki konumlu bir zemine sahip ve 40-60 oranında katlanan arka koltuk sırtlıkları yatırıldığında tamamen düz bir zemin sağlıyor. Böylece yükleme eşiği konusunda da segmentinin öncüsü olan C3 Aircross, bin 600 litrelik bagaj hacmi ile etkileyici bir yükleme alanı sunuyor. Yeni C3 Aircross, günlük hayatı tüm aile için kolaylaştıracak esnekliğe sahip. Pratik, çok yönlü ve güven verici yapısıyla yeni model aynı zamanda şehir içi sürüşü stressiz hale getirecek kadar kompakt.


Günlük hayatı güvenli hale getiriyor

Yeni C3 Aircross’da yer alan gelişmiş sürüş destek teknolojileri sadece sürücünün konforunu ve güvenliğini artırmakla kalmıyor, yayaların da bu sistemin avantajlarından yararlanmasını sağlıyor. Bu sistemler arasında Aktif Güvenlik Freni, Aktif Şerit Takip Asistanı, Sürücü Uyarısı, Hız İşareti Tanımlama, Uzun Huzme Yardımcısı, Ön ve Arka Park Sensörleri, Kör Nokta Tespiti, Geri Vites Kamerası gibi gelişmiş sürüş destek sistemleri bulunuyor. Böylece Citroën C3 Aircross, çok yönlülüğü sadece pratiklikte değil, aynı zamanda üstün güvenlik donanımlarıyla da buluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM