Pazar, Haziran 30, 2024

Bakioğlu Grubu, sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle çalışmalarına yön veriyor

Bakioğlu Holding ve Grup Şirketleri, sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık konusundaki kararlılığını tüm faaliyetlerinde ortaya koyuyor. Şirket, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik yatırımlarına hız kesmeden devam ederek, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma hedefini benimsiyor.

Bakioğlu Holding Sürdürülebilirlik Komitesi, Grubun sürdürülebilirlik yaklaşımının temelinde; çevreye ve geleceğe olan sorumluluk bilincinin yer aldığını ve hep daha iyisi için çalışma gayretinin bulunduğunun altını çiziyor. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin altı tanesine hizalanan Komitenin öncülüğünde; doğaya ve insana saygılı bir iş modeli benimsenerek sürdürülebilirlik yolculuğunda emin adımlar atılıyor.


Ambalaj Grubu şirketlerinin sürdürülebilirlik başarısı

Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri, çevreye olan sorumluluk bilinci doğrultusunda, 2021 yılında gönüllülük esası ile başladıkları ISO 14064- 1:2018 kapsamında Kurumsal Karbon Ayak İzi Hesaplama çalışmalarına 2023 yılında da devam ederek iklim ile mücadelede örnek şirketler arasında yer aldı. Bu kapsamda, 2023 yılı hesaplamaları bağımsız kuruluş tarafından doğrulanan Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri, ‘2023 Yılı Sera Gazı Doğrulama Beyan Belgelerini’ (Kategori 1, Kategori 2, Kategori 3 ve Kategori 4 Sera Gazı Emisyonları kapsamında) almaya hak kazandılar.

Bakioğlu Holding ve bağlı şirketleri, kuruluşlarından bu yana sürdürülebilir olma felsefesiyle yol alıyor; çevre odaklı üretim politikaları, yüzde 100 geri dönüştürülebilir ürün gruplarına yönelik AR-GE faaliyetleri, Solvent Geri Kazanım tesisleri, Bakcycle Geri Dönüşüm gibi geleceğe hizmet eden yatırımların yanı sıra Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu’nun kurucuları arasında yer aldığı Ege Orman Vakfı aracılığı ile kazandırdıkları ormanlarla, sürdürülebilirlik yaklaşımlarını en iyi biçimde ortaya koymaya devam ediyorlar.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM