Pazar, Haziran 30, 2024

ESİAD’dan Aydın’a Yatırım Zirvesi daveti

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Faaliyet Kurulu, İzmir ile Aydın arasında karşılıklı iş birliği ve paylaşımların artırılması amacıyla Aydın’da bir dizi temasta bulundu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Sanayici ve İş İnsanları Derneği (EFESİAD) ve Aydın Ticaret Odası’nı ziyaret eden ESİAD Faaliyet Kurulu üyeleri, Aydın Sanayi Odası’nın meclis toplantısına konuk oldu. Aydınlı iş insanlarını, bu yıl 3’üncü kez düzenlenecek ESİAD Yatırım Zirvesi’ne davet eden Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, Aydın’ın tarım, turizm ve sanayi sektörlerinde büyük potansiyeli olduğunu vurgulayarak, “Aydın-İzmir sanayi ve iş dünyasında iş birliklerinin artırılması, iyi uygulama örneklerinin karşılıklı paylaşılması hem bölgemiz hem de ülkemizin rekabet gücüne katkı sağlayacaktır. Her türlü ortak proje ve iş birliğine hazırız” diye konuştu.


Çerçioğlu, ESİAD heyetine Aydın’daki çalışmaları anlattı

ESİAD heyetinin ziyareti sırasında ulaşım, sosyal hizmetler, çevre ve eğitim projeleri hakkında bilgi veren Çerçioğlu, “Özellikle köprülü kavşaklarla trafiği rahatlatmak istiyoruz. Bunun dışında her kesimin yararlanabileceği, içinde kütüphane, tematik bahçe, spor ve dinlenme alanlarının yer alacağı büyük ölçekli parklar yapıyoruz. Efeler ilçemizde yer alacak Doğal Yaşam Parkı ve 3 bin kişilik spor salonumuzun temelini attık. Dezavantajlı bölgelerde 23 kültür merkezi açtık. Aydınlıların nefes alabilecekleri alanlar yaratıyoruz” ifadelerini kullandı. Çerçioğlu, tarım alanındaki desteklerini de sürdürdüklerini dile getirerek, “20 dönümün altında arazisi olan çiftçilerimize drone ile gübreleme hizmeti başlattık” sözlerine yer verdi. Çerçioğlu ayrıca, ESİAD üyelerini, Kuşadası turizmini daha da hareketlendirmek için Kuşadası ile Yunanistan’a bağlı Patmos adası arasında başlattıkları gemi seferleriyle yolculuğa davet etti.

ESİAD Faaliyet Kurulu üyeleri daha sonra EFESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Cem Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. İş dünyasının ihtiyaçları ve yatırım fırsatlarının ele alındığı toplantıda, ESİAD’ın yeşil ve dijital dönüşüm çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini belirten Yıldırım, bu alanda ortak çalışmalar yapılabileceğini vurguladı.


Cerit: Bölge olarak büyük bir artı değer yaratabiliriz

ESİAD heyeti, Faaliyet Kurulu toplantısının ardından Aydın Ticaret Odası (AYTO) Meclis Başkanı Coşkun Cerit’i ziyaret etti. Aydın Ticaret Odası’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Cerit, “AYTO olarak üye sayımız 11 binin üzerinde. Aydın için söylenen ‘Dağlarından yağ, ovalarından bal akan’ anlayışı yavaş yavaş değişiyor. Artık katma değerli üretim yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Sanayimiz giderek gelişiyor” diye belirtti. Oda ve derneklerin Türkiye ekonomisinin önemli paydaşları olduğunu vurgulayan Cerit, “Aydınlılar olarak iyi bir birlikteliğimiz var. Bunu sizlerle genişletmek bizim için güzel olur” ifadelerini kullandı. Zorlu ise Aydın’ın zengin yer altı ve yer üstü kaynakları olduğunu dile getirerek, “Geçmişte, ortak çalışmaların gücünü gördük. Pek çok projemiz var. Bunları sizlerle çalışmak bize güç katacaktır. Birlikte, Ege Bölgesi olarak büyük bir artı değer yaratabiliriz” dedi.


ESİAD Yatırım Zirvesi iş dünyasına katkı sağlayacak

ESİAD Yatırım Zirvesi’nde Aydınlı sanayicileri görmekten mutluluk duyacaklarını ifade eden Zorlu, “Türkiye’yi diğer ülkelerden negatif ayrıştıran yüksek enflasyon ortamı ve zorlu ekonomik koşullarda finansmana erişim, iş insanları için ciddi bir sorun haline geldi. ESİAD olarak, sadece İzmir ve bölgemiz iş dünyasına yeni imkanlar sunmak, farklı pencereler açmak için değil, ülkemizin önemli bir ihtiyacına dikkat çekmek ve katkıda bulunmak amacıyla da ESİAD Yatırım Zirvesi’ni düzenliyoruz” sözlerine yer verdi.

KAYNAKESİAD
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM