Salı, Temmuz 2, 2024

EGEV’den Ege illerine dördüncü çıkarma

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) paydaş şehirler ile buluşma kapsamında dördüncü toplantısını Uşak’ta gerçekleştirdi. Aydın, Denizli ve Afyonkarahisar’dan sonra haziran ayı yönetim kurulu toplantısını Uşak’ta yapan EGEV, bölge şehirleri arasında iş birliği imkanlarını artırmayı ve ortak projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya, EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın Osman Çalıkuş, EGEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sıtkı Şükürer ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Semra Öncü, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Alper Erdem ve mütevelli heyet üyeleri katıldı. Toplantı öncesi EGEV Heyeti Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ı da makamlarında ziyaret etti.


Küçükkurt: İlişkilerimizi daha da geliştireceğiz

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantının açılışında konuşan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, EGEV’i tanıtarak, bugüne kadar gerçekleşen projeler hakkında bilgi verdi. EGEV bünyesinde Ege Bölgesi’ndeki 10 ilin yer aldığını her ay başka bir ilde toplantı yaparak ortak projeleri ve iş birliği imkanlarını artırmayı amaçladıklarını belirten Küçükkurt, “Bu ay Uşak’ta Valimiz ile Büyükşehir Belediye Başkanlarımızı ziyaret ettik. Kendilerine EGEV’i anlattık birlikte neler yapabileceğimizi konuştuk. Uşak deri ve geri dönüşüm sanayi, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok alanda ön planda bir ilimiz. Uşak ile İzmir ve diğer iller arasında turizm, gastronomi, sanayi, ulaşım, geri dönüşüm başlıklarında ortak çalışmalar yapabileceğimizi düşünüyorum. İş insanları da bu konular ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler. Biz EGEV bünyesinde bunları ele alarak değerlendireceğiz. EGEV Türkiye’de kalkınma ajanslarına model olmuş bir yapı. EGEV’in bu vizyonu ile yeni dönemde de bütün şehirlerle daha yakın ilişkiler kurarak, yeni projelerle bölge kalkınmasına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.


Kandemir: Öncelikli projeler üzerinde çalışabiliriz

Toplantının ev sahipliğini yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir ise EGEV yönetiminin Uşak’ı ziyaret ederek, sorunları ve çözüm önerilerini yerinde dinlemesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Uşak’ın birçok alanda öne çıkan bir kent olduğunu, ancak Ege illeri ile ortak çalışmalar yapılarak potansiyelini daha iyi kullanabileceğine işaret eden Kandemir, “EGEV çok önemli bir kurum. Bölge kalkınmasında bugüne kadar çok önemli hizmetlerde bulundu. Bundan sonra da karşılıklı etkileşimi artırarak, öncelikli projeler üzerinde birlikte çalışarak daha bölgemiz için önemli işlere imza atabiliriz” diye konuştu.


Çalıkuş: Potansiyelimizi daha iyi değerlendirebiliriz

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çalıkuş da EGEV’in Uşak ziyaretinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, daha çok bir araya gelmenin bölge açısından daha faydalı olacağını söyledi. Ziyaret sırasında EGEV Yönetimine Uşak ile ilgili her alanda bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Çalıkuş, “Uşak birçok sektörü ile ekonomiye önemli katkılar sağlıyor. EGEV bölge kalkınmasına hizmet eden bir kurum. Bundan sonra da ilişkilerimizi daha da güçlendirerek, bölgemizin potansiyelini daha iyi değerlendireceğimize inanıyorum” dedi.

KAYNAKEGEV
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM