Çarşamba, Temmuz 3, 2024

IPUD’a Üstün Katkı Ödülü

Sürdürülebilir pamuk tarımı için 10 yıldır çalışan İyi Pamuk Uygulamaları Derneği’ne (IPUD) Uluslararası İyi Pamuk Girişimi BC’dan ‘Üstün Katkı Ödülü’ verildi. BC CEO’su Alan McClay bu ödülü, çiftçileri, yerel toplulukları ve doğal kaynakları olumlu yönde etkileyerek pamuk endüstrisinde sürdürülebilir uygulamaları teşvik ettiği ve iyileştirdiği için IPUD’a verdiklerini söyledi.

Dünya çapında iyi pamuk standardını belirleyen ve denetleyen bir girişim olan Better Cotton Initiative tarafından 26-27 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Konferans’ta pamuk ve tekstil sektörü bir araya geldi. BC yetkilileri, pamuk sanayicileri, Türk ve uluslararası büyük markaların temsilcileri, saha uzmanları ve çiftçiler başta olmak üzere pamuk değer zinciri aktörlerinin katıldığı konferansta, İyi Pamuk Uygulamaları Derneği de BC’nin Türkiye’deki stratejik ortağı olarak yerini aldı. 


“İyi Pamuk sadece standart değil, bir dönüşüm hareketi”

Paneller, interaktif atölye çalışmaları ve sergiler düzenlenen konferansta bir de ödül töreni yapıldı. IPUD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdurrahim Yada, ödülü BC CEO’su Alan McClay’dan alırken şunları söyledi: “Pamuk tedarik zincirindeki tüm aktörlerin bir araya getiren IPUD olarak amacımız topluma, çevreye duyarlı ve ekonomik olarak sürdürülebilir pamuk üretimini desteklemek. ‘Bettter Cotton’ dediğimiz ve Türkçe’de ‘İyi Pamuk’ olarak kullandığımız tabir, çiftçilerin, çalışanların ve çevrenin refahını gözeten uluslararası bir sürdürülebilir pamuk standardı ama sadece standarttan ziyade gönüllü ve topyekün bir dönüşüm hareketi aslında. Örneğin şu anda Şanlıurfa’da yürüttüğümüz İnsana Yakışır İş Projemiz kapsamında kadın ve çocuk dostu mobil araçla köy köy gezerek pamuk tarlalarında çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışılıyor.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM