Çarşamba, Temmuz 3, 2024

Tugay: Yaralarımızı saracağız

30 Haziran Pazar günü Torbalı Ayrancılar Barış Manço Caddesi’nde  bir apartmanın zemin katında yer alan işyerinde patlama meydana gelmişti. Ayrancılar’ın en işlek caddelerinden birinde yaşanan patlama nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği, 63 kişinin de yaralandığı belirtildi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay patlamanın olay yerine gelerek olayla ilgili detayları aktardı. Tugay, “3 kişiden biri patlamanın yaşandığı işyerinde hayatını kaybetti. Bir kadın olduğunu öğrendik.  5 yaralı vatandaşımız İzmir’deki hastanelerde, 40’ı Torbalı Devlet Hastanesi’ne, 18 kişi ise özel hastanede tedavi görüyor. Valiliğin yaptığı değerlendirmede olayın  tüp patlamasından kaynaklandığı belirtildi. 7’si ağır olmak üzere 9 binada hasar var. İlk değerlendirmede binaların taşıyıcı kolanlarında sıkıntı olmadığı,  çökme riski olmadığı belirlendi. Kontroller devam ediyor. Güvenlik amaçlı itfaiye ekiplerimiz vatandaşlarımızı binalardan çıkardı. Evlerinde kalamayacak olan vatandaşlarımızı ihtiyaç olması halinde misafir edecek önlemleri aldık. Gerekli tüm ihtiyaçları ile ilgileniyoruz. Patlamanın yarattığı hasar dışında yangın kaynaklı bir hasar, yaralanma yok” dedi. 

Vefat eden vatandaşların yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Tugay, “Kayıplarımızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Dün orman yangınları, bugün yaşadığımız bu patlama nedeniyle çok üzüntü verici olaylar yaşadık. Valilik, AFAD, belediyemiz, ilçe belediyesi tüm önlemleri almış durumda. Yaralarımızı saracağız. Hastanede yaralı vatandaşlarımızı ziyaret ettim ve moral vermeye çalıştım. Konuşabildiğim, ulaşabildiğim kişilere geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tüm vatandaşlarımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 


“El birliğiyle atlatacağız”

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ise “Çok talihsiz bir kaza. Binaların kolonları da zarar gördü mü diye araştırılacak. Cemil Başkanımız olayın hemen ardından buraya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyemiz vatandaşlar için kalacak yer teminiyle ilgili, sosyal destekle ilgili çalışmalar yürütüyor. Belediye olarak biz de elimizden geleni yapıyoruz. İlçe belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. El birliğiyle atlatacağız” diye konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM