Perşembe, Temmuz 4, 2024

Olimpik milli sporcular Paris yolcusu

Şavkar Cimnastik Spor Kulübü sporcuları Adem Asil, Ahmet Önder ve İbrahim Çolak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek


İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi’nin Olimpik Branşlar Sağlık Sponsorluğunu üstlendiği Şavkar Cimnastik Spor Kulübü sporcuları, Paris 2024 Olimpiyatları’na katılarak Türkiye’yi temsil edecek. İEÜ Medical Point Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla Şavkar Cimnastik Spor Kulübü sporcuları İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Adem Asil’in Paris 2024 Olimpiyatları’na katılacağı duyuruldu. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edeceklerine, altın madalyalar ile ülkelerine döneceklerine inancımız tam” dedi.


“Başarılı bir olimpiyat süreci diliyoruz”

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi olarak, Şavkar Cimnastik Spor Kulübü’nün Olimpik Branşlar Sağlık Sponsorluğunu üstlenmiş olmaktan büyük gurur duyduklarını aktaran Kubba, “Spor ve sporcunun sağlığına verdiğimiz önemi her fırsatta vurguluyor ve bu yolda kararlılıkla ilerliyoruz. Bu vesileyle, Şavkar Cimnastik Spor Kulübü’nün sporcuları İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Adem Asil’i Paris 2024 Olimpiyatları’na katılma başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Adem Asil’e, Paris 2024 Olimpiyatları’nda başarılar dilerken, onların bu zorlu yolda gösterdikleri azim ve kararlılıktan ötürü teşekkür ediyoruz. Onların elde edeceği başarıların, genç nesillere ilham kaynağı olacağına inanıyoruz. Medical Point Hastaneler Grubu olarak, sporcularımızın her zaman yanında olacağımızı ve sağlıklarını en üst düzeyde koruyarak, daha büyük başarılara imza atmaları için destek vereceğimizi belirtmek isterim. Sağlıkla dolu, başarılı bir olimpiyat süreci diliyoruz” ifadelerini kullandı.


“Sakatlanmalar konusunda iyi hekimlere ihtiyacımız oluyor”

Türkiye’den olimpiyatlara giden kulüpler arasında 7. sırada bulunduklarını aktaran Şavkar Cimnastik Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin, “Spor Bakanlığı’nın 2010’da yaptığı alet yardımları, il müdürlüğünün sağlamış olduğu olanaklar ve federasyonun destekleriyle bugünlere geldik. Paris Olimpiyatları’nda madalyaya en yakın sporcularımızla final yapacağız ve madalyayı alacağız. Bizim tek hayalimiz, tek hedefimiz olimpiyatlarda madalya alabilmek. Bunu da başaracağız. Ondan sonra rotamızı 2028, 2032 ve 2036 olimpiyatlarına çevireceğiz. Sağlık sporcularımız için çok önemli. Özellikle sakatlanmalar konusunda iyi hekimlere ihtiyacımız oluyor, sporcularımızı üst düzey doktorların ameliyat etmesi gerekiyor. Medical Point Ailesi ile yaptığımız iş birliğini çok önemsiyoruz” dedi.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İzmir’in spor altyapısının çok güçlü olduğunu ve bunu artırmaya devam ettiklerini belirterek, “Bu genç kardeşlerimiz ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için çalışacak. İnanıyorum ki 2028’de, 2032’de sadece cimnastikte değil, bütün branşlarda çok daha fazla sporcuyu İzmir’de yetiştireceğiz ve daha fazla sporcuya katkı sağlama imkanı sunacağız” dedi.


“Türkiye olarak Tokyo’daki madalya sayımızı artıracağız”

Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi de cimnastikte 10 sene önce madalya kazanmanın imkânsız olarak değerlendirildiğini ama gelinen noktanın ortada olduğunu dile getirdi. Şavkar Kulübünün çok büyük bir aile olduğunu kaydeden Çebi, “Burada genç kardeşlerimi görüyorum. Pırıl pırıllar ve bu anlamda onları da 2028 veya 2032’de olimpiyat tanıtımı yaparken burada olacağına inanıyorum. Ümit etmiyorum, inanıyorum. Olimpiyat madalyasından en az bir tanesini de İzmir’e tekrar getirecekler. Türkiye olarak da Tokyo’daki madalya sayımızı artırmayı düşünüyoruz, umarım bunu başarırız” sözlerine yer verdi.


“Olimpiyat madalyası kazanmaya çok yakınız”

Mutluluklarını dile getiren Olimpik milli sporculardan İbrahim Çolak, “Buraya kadar pek çok hedefimizi gerçekleştirdik. Olimpiyat madalyası kazanmaya çok yakınız. Tecrübeler edindik, çalışmalarımızı birleştirerek daha iyi başarılara imza atacağız” dedi.

Kendilerinin çok büyük bir yapbozun parçaları olduğunu belirten Ahmet Önder ise “Arkamızda büyük emekler, fedakarlıklar var. Başarılara ulaşmadan önce çok zor yollardan geçtik. Bu yolları da sağlam adımlarla, sağlam desteklerle atlattık. Karşımıza bazı sıkıntılar çıktı ama hiçbir zaman yılmadık. Hiçbir zaman pes etmeden umutlu bir şekilde yolumuza devam ettik. Türk Cimnastiği adına yeni başarılar alacağız ” diye konuştu.

Olimpiyata gitmek her sporcunun en büyük hedefi olduğunu vurgulayan Adem Asil, iyi bir başarı elde etmek için çalışacaklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM