Perşembe, Temmuz 4, 2024

Yorglass, TİM İhracatın Şampiyonları listesinde yeniden ilk 500’de

Sektördeki 50’nci yılını kutlayan Yorglass, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye’nin İlk bin ihracatçısı 2023 araştırmasında yeniden ilk 500’de yer aldı. Yerli üretim gücü ve dünyaya uzanan ihracat ağıyla çalışmalarına artan bir ivme ile devam eden şirket, geçtiğimiz yıl 402’nci sırada yer aldığı genel listede bu sene 389’uncu sıraya yükseldi. Yorglass, ‘Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri’ sektörü listesinde 9’uncu, ‘Düz Cam İşleme’ kategorisinde ise 2’nci sırada yer aldı. Ödülü, şirketi temsilen Yorglass Yönetim Kurulu Üyesi Fabrizzio Missich ve Yorglass CEO’su Barış Karaadak aldı.

50’nci yıllarını kutladıkları bugünlerde elde edilen bu başarının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı Semavi Yorgancılar, yarattıkları global tedarik ağı ile hem iç hem de dış pazardaki büyümelerini sürdüreceklerinin altını çizdi.


“6 kıtada 60’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz”

Yorgancılar hem iç hem dış pazarda aktif bir şekilde var olmak için çalıştıklarının altını çizerek, “Her pazarın kendine özgü dinamiklerini hızlı bir şekilde okuyor, ham madde seçiminden üretime, tedarikten satış sonrası hizmetlere kadar yarattığımız güçlü ağ ile global ve güvenilir tedarikçi konumumuzu güçlü tutuyoruz. Şu an için 6 kıtada 60’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz.150’den fazla farklı cam türü ve dünyanın her yerinden 70’in üzerinde tedarikçi ile geniş bir alanda hizmet veriyoruz. Doğru stratejilerle toplam ihracat oranlarımızı da üst seviyelere taşıdık” dedi. Şirketin pazar payını Avrupa’da artırmaya devam ettiğini vurgulayan Yorgancılar, “Yakın zamanda Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 milyon euro yatırımla hizmete sunduğumuz Çamaşır Makinesi Kapak Camı İşletmesi yatırımımız ile ihracat çalışmalarımıza artan bir ivme kazandırdık. Aynı şekilde T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından akreditasyon alan Ar-Ge merkezimizde katma değeri yüksek yeni çözümler geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhracat potansiyelimizi daha da artırmak için Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandıracak ve başarılarımızı ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

KAYNAKYorglass
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM