Cuma, Temmuz 5, 2024

Kazanda yavaş kaynatma…

Kocaeli’nde Gebze Alaettin kurt Anadolu Lisesi ilk mezunlarını verirken gündem oldu.  Okuldaki mezuniyet töreninde bazı öğrenciler yönetmeliğe aykırı giysilerle geldikleri iddiasıyla okul dışına çıkartıldı.  Kapıda korumayı sağlayanlar Jandarma kuvvetiydi.
 
Olay sadece bazı kız öğrencilerin askılı elbise veya tek omuz askılı elbiseyle gelmesiyle açıklanamaz. Gencecik kızlar, büyük olasılıkla 18 yaşına girmişler veya girmek üzereler ve büyük bir mutlulukla mezuniyet törenine gururla gidiyorlar. Okul müdürünün yaptığı işin bir dayanağı yok ama yandaş olduğu açık.
 
Gebze, Kocaeli’nin İstanbul’a hemen komşu bir ilçesi. Kadıköy’den dolmuşa binerseniz Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla, Çayırova, Gebze,  Bu bölgelerdeki okullarda Tügva yani Bilal Erdoğan’ın vakfı etkin.
 
Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu şube başkanı Doçent Doktor Savaş Karabulut ÇEDES hafızlık uygulamasını eleştiriyor ve diyor ki “öğrencileri AKP mitingine götürme uygulamaları ise bölgemizde kaymakamlar vasıtasıyla, il/ilçe milli eğitim müdürlüğü eliyle yapılan protokollerle sürecin önünü açan bir şekilde uygulanmaktadır.” Tele 1 haberine göre, AKP mitingine veya benzer etkinliklere gidecek öğrenciler ve bazı öğretmenler için bir WhatsApp grubu kurulmuş.
 
Buna şaşırmak gerekir mi? Hayır.
 
Daha önce birkaç kez yazdım, hatırlatayım.  Erdoğan, çocuklarının kurduğu vakıflar aracılığı ile devlet kadrolarına eleman yetiştiriyor. Liseler bunun için yerinde bir altyapı. Buradan seçilen gençler üniversitelerdeki eğitilme başarılarına göre görevlendiriliyorlar.  Bir kısmına Balkanlarda kurulan üniversitelerden belki diploma bile verildiğini bulabilmek olası.
 
Milli Eğitim Bakanı “yanlış anlaşılma” filan diyor. Bakanın müdüre sahip çıkması doğal, zira bunlar bir ekip. Mezuniyet törenleri okul içinde yapıldığı zaman, okula kimlerin alınacağına müdür karar verirse olacağı bu! Bazı müdürler zaten iktidarın “çözüm ortağı”.
 
Bu yıl bir okulda bu olay oldu, seneye 100 okulda, sonraki yıllarda yüzlerce okulda “kıyafet terörü” estirilecek. Milli olması gereken eğitim bakanlığının gençleri dünyaya açık olarak eğitmeme girişimi yıllar içinde nihayet görünür hale geldi. Aysbergin ucu su üstüne çıktı. Kazana atılarak ısıtılan suda keyif alan kurbağayı pişirme metodu bu.
 
Bu terör uygulaması sonuç verir mi? Dilerim ki vermez. Nedeni açık; gençlerin dünyaya bakış açısı, geleceği planlama anlayışı, Tügva veya İHH’nın onları köleleştirmelerine izin vermez.
 
Gelecek gençlerimizle daha parlak olacak.

İskender Odabaşoğlu

Diğer Yazarlar