Cumartesi, Temmuz 6, 2024

“Olası riskleri ortadan kaldırmak zorundayız”

Efes Selçuk Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, afetlere karşı Efes Selçuk Belediye Meclisi tarafından ortak bir deklarasyon yayınlanması gerektiğini ifade etti. Temmuz ayı Meclisi’nin ana gündeminin 29 Haziran günü Arvalya Mevkii’nde başlayan yangın olduğunu belirten Başkan Sengel, “Bu meclisin ana konusunun 29 Haziran saat 17.00’de Arvalya Mevkii’nde başlayan ve sonrasında da çok geniş bir havzaya yayılan yangın ile alakalı olmasını, Efes Selçuk’un afet ve risklere karşı önlemi ve aynı zamanda önlemi ve aynı zamanda bu konularda ne kadar ciddi olunması gerektiğine atfetmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kriz belediyeciliğinden ziyade afet anında aksiyon alabilen ve halkı bir bütün olarak içine alabilen bir sivil inisiyatif anlayışının oluşması gerektiğine dikkat çeken Sengel, “2023 itibariyle afet denilince hepimizin aklına ilk olarak deprem geliyordu. Ama şimdi yaşadığımız şey de bir doğal afet. Yarın bir gün bir su baskını, bir sel ile karşı karşıya olamayacağımızın garantisini hiç kimse veremez”şeklinde konuştu.

17 Ağustos 2023’te düzenlenen Efes Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı’nın çıktılarına değinen Sengel, “ Efes Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı’nda tüm vatandaşlarla birlikte bunun içerisinde Tarım İlçe Müdürlüğü dahil, bunun içerisine turizm ilçe müdürlüğümüz de dahil, Milli Eğitim Müdürlüğümüz de dahil kaymakamlıkta yer alan tüm müdürlüklerimizle birlikte ortak yaptığımız o çalıştayın neticesinde zaten kimi çıktıları elde etmiştik. İşte bunları artık daha uygulanabilir, daha somut veriler haline getirebileceğimiz bir araya gelişler, toplantılar ve çalıştaylar düzenlememiz ve görev dağılımı yapmamız gerekiyor. Bir daha benzer felaketlerin olmasını temenni etmeyi değil olası riskleri ortadan kaldıracak planlamalar yapmayı temenni ediyorum” diye ekledi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM