Cumartesi, Temmuz 6, 2024

Ünal: Yeni eğitim programını eleştiriyor ve reddediyoruz

Ata Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Konak Alsancak Uygulama Oteli’nde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Ata Parti İzmir İl Başkanı Sema Ünal, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli başlığı altında değiştirilmesi planlan eğitim programının millilikten uzaklaştırılarak siyasallaştırıldığına dikkat çekerek, “Bu programı uluşçu, akılcı, bilimci ve Atatürkçü ideolojiye göre eleştiriyor ve reddediyoruz” sözlerine yer verdi.

Ünal, parti olarak ‘Yeniden Türk Devrimi’ hedefiyle yola çıktıklarını ve beş büyük alanda devrim hedeflediklerini; ‘Yeniden Çağdaş Devlet Devrimi, Yeniden Çağdaş Eğitim Devrimi, Yeniden Toplumcu Kalkınma Devrimi, İleri Demokrasi Devrimi ve Bilgi Toplumu Devrimi’ hedefleri ile bir yol haritası çizdiklerini aktardı.


Ünal: Hedefimiz, Atatürk devrimlerini yeniden hayata geçirmek

Partilerinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulduğu ilk yıllardaki fabrika ayarlarına dönmek üzere bir program oluşturduğunu aktaran Ünal, “Ata Parti’nin hedefi Atatürk devrimlerini bilimin ışığında uygun şekilde yeniden hayata geçirmek” diye belirtti.

Ünal, partinin gündem başlıkları arasında Avrupa’daki parlamento seçimlerinde milliyetçi partilerin yükselişi, Türkiye’deki göçmen sorunu, Suriye’deki siyasi örgütlenmeler, Kamuda Tasarruf Paketi, Doğu Akdeniz ve mavi vatan konusu, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık konusunda yürüttüğü politikalar gibi konuların yer aldığını aktardı.

Türkiye’nin, stratejik önemi, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, insan gücünün sağlayabileceği kazanımlar itibariyle kendi kendine yetecek temel kaynaklara sahip olduğunu ancak mevcut potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini belirten Ünal, “Ekonomide gelinen durum başta olmak üzere yönetimdeki yetersizliklerden kaynaklanan birçok etkinin birleşmesi ile toplumsal moral son derece sarsıldı” dedi.


Önen: Üretimi olmayan bir ülke özgürlüğünü kaybeder

Ata Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Nedim Önen ise üretimi olmayan bir ülkenin medeniyetten uzak düşeceğini ve özgürlüğünü kaybedeceğini vurgulayarak, “İşin başı üretimdir. Geçmiş yıllarda yerli tohumun yasaklanması ile tarıma dayalı sanayi yok edildi. Cumhuriyet treni raydan çıkartıldı, şimdi yapmamız gereken bu treni tekrar rayına oturtmak. Birinci şartı ise üretime dönüş yapmak” ifadelerini kullandı.

Önen, İzmir’de Türkiye’nin üretimine yönelik bir Tarım Çalıştayı yapmayı planladıklarının haberini de verdi. Ekim ayında yapılması planlanan Tarım Çalıştayı’na üniversitelerin, kooperatiflerin, alanında uzman kişi ve kurumların katılımını da sağlamak istediklerini söyleyen Önen, çalıştaydan çıkacak sonuçların Türkiye’nin yapılanmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Eğitim üzerine yapılacak bir çalıştay ile eğitim politikasına da odaklanmayı amaçladıklarını dile getiren Önen, eğitimde Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilk yıllarında kurduğu köy enstitülerinin modernize edilmiş şeklinin benimsenmesi gerektiğini söyledi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM