Pazar, Temmuz 7, 2024

Çeşme Kalesi’nde Morricone rüzgârı

Çeşme Kalesi destansı müzikleriyle çok sayıda filme müzikal ilham veren, büyük bestecisi Ennio Morricone’nin büyülü tınılarıyla can buldu. 37. Uluslararası İzmir Festivali’nin büyük ilgi gören konserlerinden biri olan gecede Şef Andrea Albertini yönetiminde tümü kadınlardan oluşan Ensemble Le Muse, bestecinin ölümsüz müziğinden örnekler verdi. Ensemble Muse’a katılan Türk Çellist Pelin Odabaşı performansı ile göz doldurdu.

Konser sırasında Morricone’nin müziğini yaptığı filmlerden görüntüler ve besteciyle ve söz konusu filmlerle ilgili kısa bilgiler perdeye yansıtıldı. Böylelikle Çeşme Kalesi’ni dolduran seyirciler, sinemanın kült filmlerini tekrar hatırlamak ve belleklerde yer eden müziklerini canlı olarak dinleme olanağı buldu.

Konsere solist olarak katılan soprano Daniela Placci ve uzun yıllar Morricone ile birlikte çalışan ve ‘Morricone’nin Dünyadaki Sesi’ unvanını taşıyan Susanna Rigacci geceye ayrı bir renk kattı. Konser sonunda iki başarılı soprano birer teşekkür şarkısı söyledi.


Klasik gitarın genç duayeni: Marcin Dylla

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Eczacıbaşı Topluluğunun ana sponsorluğunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İzmir Goethe Enstitüsü, İnstitut français Türkiye- İzmir, İzmir İtalya Konsolosluğu, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu iş birliği ile düzenlediği 37. Uluslararası İzmir Festivali, 6 Temmuz 2024 Cumartesi akşamı 21.00’de Çeşme Kalesi’nde İstanbul Polonya Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu iş birliği ile yapılacak Marcin Dylla klasik gitar konseriyle devam edecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM