Pazar, Temmuz 7, 2024

Emeklilerin lokali ‘Mutluluk Kahvesi’ açıldı

Konak Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda Mutluluk Kahvesi’nin açılış töreni gerçekleşti

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda Abacıoğlu İş Hanı içerisinde yer alan, Mutluluk Kahvesi’nin açılış töreni Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Emekliler için sosyalleşme ve uygun fiyatlı ortam yaratmak amacıyla açılan Mutluluk Kahvesi’ne vatandaşların ilgisi büyük oldu. Açılış konuşmasını yapan Mutlu, Mutluluk Kahvesi’nde çayın 5 TL, kahvenin ise 15 TL’den içilebileceğini söyledi.


“Emeklilerin kullanacağı kafeye dönüştürmek istedik”

Seçim vaatlerini teker teker yerine getirdiklerini dile getiren Mutlu, emekliler için bir lokal planladığını ifade etti. Mutlu, “Öncelikle iddialı olduğumuz bir iş vardı. İlk 100 gün vaatlerimizin içinde emekli lokali vardı. Bunun adına da Mutluluk Kahvesi dedik. Hepimizin çok önemsediği Abacıoğlu Han’da emekliler özellikle evden çıkamaz olduklarını söylemişlerdi. 10 bin TL maaşa mahkûm edilen emeklilerimiz artık sokağa çıkıp sosyalleşemediklerini ve bir çay, kahve bile içemediklerini söylemişlerdi. Kentli gibi yaşamak ve kentin bir parçası olmak mekanlarda oturmak sohbet etmek sosyalleşmek bizim için. Dolayısıyla Belediyemiz ’in bu mekanını biz ağırlıklı olarak emeklilerin kullanacağı bir kafeye dönüştürmek istedik” dedi.


İşletmesini İZBEL üstlendi” 

Mekânda Feyza Paker’in anısına açılan bir kitaplığında yer aldığını belirten Mutlu, “Kitaplarını okuyabilecekleri, sohbet edebilecekleri, üst katta farklı atölyelerin gerçekleştiği, emeklilerin sadece pasif bir şekilde çay, kahve içerek gününü geçirmeyeceği, aynı zamanda yeni uğraşılar öğrenebileceği, yeni hobiler edinebileceği ve farklı etkinliklerle kendilerini daha da zenginleştirip besleyebildiği bir yer olsun istedik. Belediye şirketimiz İZBEL üstlendi. Umuyorum buradan hep birlikte çok güzel zaman geçiririz.  Kemeraltı’nın yaşamasına, canlanmasına bir nebze bizim de katkımız olur” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM