Pazartesi, Temmuz 8, 2024

Karahan: Enflasyonu düşürme konusunda kararlıyız

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından geçtiğimiz gün açıklanan verilere göre, enflasyon haziran ayında aylık bazda yüzde 1,64 yükseliş kaydetti. Yıllık enflasyon ise yüzde 71,60 seviyesine yükseldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Reuters’a yaptığı açıklamada aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş görmek istediklerini belirtti.

Talepte dengelenmenin belirtilerinin ortaya çıktığını aktaran Karahan, bunun fiyatlara da yansımaya başladığını gördüklerini ifade etti. Tek bir veri üzerinden çıkarım yapmadıklarına dikkat çeken Karahan, “Oynaklığın yüksek seyrettiği bu dönemde tek bir veri üzerinden çıkarım yapmak sağlıklı olmaz. Merkez Bankası kararlılığı ve ihtiyatı ile hareket ediyoruz” diye konuştu.

Enflasyonu düşürme konusunda son derece kararlı olduklarını vurgulayan Karahan, talepte dengelenmenin başladığını ancak enflasyonda henüz kat edecek mesafe olduğunu bu nedenle para politikasında sıkılığı koruyarak yola devam edeceklerini söyledi. Karahan yaptığı açıklamada “Sıkılığı koruyarak verilerin ve beklentilerin dezenflasyon patikamız doğrultusunda oluşmasını bekleyeceğiz. Henüz bu doğrultuda kat edecek mesafemiz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM