Perşembe, Ağustos 22, 2024

Karahan: Enflasyonda ana eğilim yavaşladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, İstanbul’da düzenlenen JP Morgan yatırımcı toplantısında sunum yaptı. Karahan, Türkiye ekonomisine ilişkin makroekonomik verilerdeki iyileşmeye dikkati çekerek, özellikle mayıs 2023’ten bu yana kredi büyümesindeki yavaşlama, net ihracattaki artış ile iç talepteki yavaşlama, cari açıktaki normalleşme ve Merkez Bankası’nın rezervlerindeki artışa işaret etti. Karahan ayrıca, yurt içi talepte de normalleşme işaretlerinin görüldüğünü ifade ederek, cari dengenin iyileşmeye devam ettiğini bildirdi.

Ülke risk primlerinde düşüş yaşandığının altını çizen Karahan, haziranda yıllık enflasyonun 3,8 puan azalarak yüzde 71,6 ya gerilediğini ve enflasyon göstergelerinin ana eğiliminin enflasyondaki yavaşlamaya işaret ettiğini söyledi.


TCMB yardımcıları da sunum gerçekleştirdi

TCMB Başkan Yardımcıları Cevdet Akçay ve Hatice Karahan’da toplantıda sunum gerçekleştirdi. Akçay’ın sunumunda sıkı para politikasının TL tasarrufları artırdığı ve enflasyon beklentilerini çıpalamaya yardım ettiği vurgulanırken, Hatice Karahan’ın sunumunda ise hizmet enflasyonundaki yapışkanlığın aktarım mekanizması için zorluk yarattığına dikkat çekildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM