Perşembe, Ağustos 22, 2024

Ekonomide yeni haftanın gündemi yoğun

Küresel piyasalar

Türkiye’nin ekonomi gündeminde yeni haftada pek çok veri ve istatistik paylaşılacak. 16 Temmuz Salı günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hizmet Üretim Endeksi ve Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini yayımlayacak. Aynı gün içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Yönetim Bütçe Denge Tablosunu paylaşacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları ve TCMB Analitik Bilanço verilerini açıklayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da Havalimanı İstatistiklerini duyuracak. 

TÜİK, 17 Temmuz Çarşamba günü Konut Satış İstatistiklerini paylaşacak. Aynı gün içinde TCMB ise Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu ve Konut Fiyat Endeksini yayımlayacak. 18 Temmuz Perşembe günü TÜİK, Yükseköğretim İstihdam Göstergelerini açıklayacak. TCMB aynı gün içinde Kısa Vadeli Borç İstatistikleri, Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesini paylaşacak. 

TÜİK, 19 Temmuz Cuma günü Motorlu Kara Taşıtları, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi ve Uluslararası Göç İstatistiklerini yayımlayacak. Aynı gün içinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kurulan ve Kapanan Şirketler istatistiklerini açıklayacak. TCMB ise Uluslararası Yatırım Pozisyonu, Menkul Kıymet İstatistikleri, Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini paylaşacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da İklim İstatistiklerini yayımlayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM