Perşembe, Ağustos 22, 2024

İş dünyasından 15 Temmuz mesajı

İş dünyası, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne özel mesaj yayımladı. Yayımladıkları mesajda 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde her yıl demokrasimize ve Cumhuriyetimize bağlılığımızın, çok daha yoğun ve güçlü hissetmeye devam edeceğini ve darbe girişiminin 8’inci yılında, devletimizi ve milletimizi korumak adına canlarını siper eden kahraman şehitleri minnetle andıklarını vurguladılar.


Hisarcıklıoğlu: Gün demokrasiye sahip çıkma günü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajda Hisarcıklıoğlu, TOBB ve Oda-Borsa Camiası olarak, demokrasinin, milletin ve devletin daima yanında olduklarını vurguladı. Hisarcıklıoğlu “15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 8. yıldönümündeyiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız. Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek şunu açıkça göstermiştir ki, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz. TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olduk. Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür dedik. Türk iş dünyası, her zaman milletimizin, devletimizin ve demokrasinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecek” diye konuştu.


Özgener: Mücadeleler verip, bedeller ödeyen bir milletin evlatlarıyız

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmet Özgener, “Bizler özgürlüğü ve bağımsızlığı için çok önemli mücadeleler verip, bedeller ödeyen bir milletin evlatlarıyız. Bundan 100 yıl önce Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından gelecek nesillere armağan edilen, milli irade ile yönetilen Cumhuriyetimiz, hepimizin en kıymetli hazinesi. Milli mücadelemizin en önemli kazanımlarından biri olan demokrasiyi hedef alan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği girişimin üzerinden 8 yıl geçti. Ülkemiz uğradığı bu hain saldırıya en güzel karşılığı, tek bir vücut haline gelen halkımızın kararlı duruşuyla verdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutladığımız bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek koruyucusu olacağımızı bir kez daha belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.


Yorgancılar: Cumhuriyetimize bağlılığımızı, çok daha güçlü hissediyoruz

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Yorgancılar’ın yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “15 Temmuz 2016’da milli egemenliğe dayalı demokratik Cumhuriyetimizin kökünü dinamitlemek isteyenlerin hain girişimi, yine milletin egemenliği ve iradesi ile boşa çıkarıldı. Milletimiz ve gençliğimiz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine tevdi ettiği Türk istiklal ve Cumhuriyetini korumak görevini yerine getirdi. İçinde bulunduğumuz jeopolitik konum, iç ve dış tehditler, bir an bile yılgınlığa, tedbirsizliğe ve boş vermişliğe meydan vermememiz gerektiğini bizlere 251 vatan evladının şehadete ulaşması ile acı bir şekilde göstermiştir.  Bu hain girişimin her yıl dönümünde demokrasimize ve Cumhuriyetimize bağlılığımızı, çok daha yoğun ve güçlü hissetmeye devam ediyoruz. Hain darbe girişiminin sekizinci yılında, devletimizi ve milletimizi korumak adına canlarını siper eden kahraman şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”


Gültepe: 15 Temmuz hafızalarımızda daima canlı kalacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hain darbe girişimini ihracat ailesi olarak bir kez daha en güçlü şekilde kınadıklarını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasiye olan bağlılığı ve milli iradenin üstünlüğü, hiçbir güç tarafından sarsılamayacak. 15 Temmuz, milletimizin bağımsızlığına ve demokrasiye olan inancının bir simgesi olarak hafızalarımızda daima canlı kalacak” ifadelerine yer verdi.


Kopuz: Türkiye, 15 Temmuz’da büyük bir bağımsızlık mücadelesi verdi

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümüne ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, “Milletimiz bundan sekiz sene önce 15 Temmuz’da, Türkiye’ye musallat olan şer odaklarının hain uzantılarına karşı, büyük bir bağımsızlık mücadelesi verdi. Türkiye demokrasisi, 15 Temmuz’da gösterilen reaksiyonla Kritik bir eşiği aştı. Bugün hainlere karşı kazanılan bu mücadelenin nişanesi olarak kutladığımız Demokrasi ve Milli Birlik Günü aynı zamanda tüm bu yaşananların unutulmaması, geçmişten ders alıp hainlere karşı uyanık olunması için önemli. Bu vesileyle, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü tebrik ediyorum” dedi.


Ardıç: Milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımayız

15 Temmuz’un tek yürek, yek vücut olmuş bir milletin, demokrasisine nasıl sahip çıktığının en somut örneği olduğuna değinen Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, “Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi, Türk milletinin kahramanlığı ile bertaraf edilmiştir. Aziz milletimiz, kendi iradesinin üzerinde hiçbir gücü tanımayacağını tüm dünyaya ilan etmiş, demokrasisine canı pahasına sahip çıkmıştır. Millet ve devletin omuz omuza vererek yazdığı 15 Temmuz destanı, dünyanın tüm milletlerine de örnek olmuştur. Ankara Sanayi Odası olarak 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımayız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü şiar edinerek, milli iradeye sahip çıkmanın ve demokrasimizi ilelebet korumanın sorumluluğunu taşıyacağız. Demokrasinin vazgeçilmezliğini bir kez daha vurguladığımız 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, hain darbe girişimine karşı gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.


Küçükoğlu: Daha çağdaş ve güçlü Türkiye’yi yaratacağız

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu da Türk milletinin tüm dünyaya demokrasiyi savunma iradesini gösterdiğini belirterek, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesinin daima payidar kalacağına vurgu yaptı. Küçükoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ” Ülkemizi ve demokrasimizi korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Birlik ve beraberlik içinde oldukça aşamayacağımız engel, üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yok. Ülkemizin aydınlık yarınlarını kurmak için bir olmak, kararlı ve azimli çalışmak, şehitlerimize ve tarihimize borcumuzdur. Milletçe birbirimize kenetlenerek muasır medeniyetler seviyesine çıkacağımıza inancımız tam. Uygarlık yolunda irfanla yürüyecek, daha çağdaş ve güçlü Türkiye’yi yaratacağız.”


Palandöken: Şehit ve gazilerimiz milletimizin hafızasından silinmeyecek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü için yazılı bir mesaj yayınlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli dönüm noktalarından birini daha gururla ve şükranla anıyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin iradesine ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı, tüm Türkiye’de vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içinde, canları pahasına hain girişime karşı koymuşlardır. 15 Temmuz, sadece bir direniş değil, aynı zamanda bir dirilişin adıdır. Bu dirilişin mimarı olan şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin hafızasında daima en müstesna yerde yer alacak. Onların gösterdiği kahramanlık, bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecek. Milletimizin, o gece meydanlara dökülerek sergilediği destansı duruş, bir kez daha göstermiştir ki, Türk milleti hak ve hukukun üstünlüğünden asla ödün vermeyecek. Ülkemizin huzur ve refahını tehdit eden her türlü hain girişimin karşısında, milletimizle birlikte tek yürek olarak duracağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM