Perşembe, Ağustos 22, 2024

“Türk milleti 15 Temmuz günü dik duruşuyla tarih yazdı”

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için mesaj yayımladı. 15 Temmuz gecesi yaşanan kahramanlıkların, bu ihanete verilen cevabın nesilden nesle aktarılmasının milli bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Vali Dr. Elban, “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), bilindiği gibi devletimizin çeşitli kademelerine sızmak suretiyle, özellikle ordu, yargı ve emniyet teşkilatında elde ettiği nüfuzu kullanarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde, aziz milletimizin iradesine ve geleceğine, hain bir darbe girişimiyle kastetti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüne, Türkiye Büyük Millet Meclisimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve üst kademe devlet erkanına, birlik ve beraberliğimize, pek çok kamu kurum ve kuruluşuna yönelik bu alçakça saldırı, egemenliğini canı pahasına korumak isteyen masum sivilleri hedef almaktan da geri durmadı” diye konuştu.

Yayımladığı mesajda 15 Temmuz darbe girişiminde demokrasiye göz diken kanlı ellerin hakimiyetine girmeyen Türk Milleti’nin, vatana ve millete olan bağlılığını bir kere daha göstermiş olduğunu cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla da tarih yazdığını dile getiren Vali Dr. Elban, “8 yıl önce, FETÖ’cü hainler, milletin uçaklarını, tanklarını, helikopterlerini ve ağır silahlarını, kendi milletine karşı kullanmaktan çekinmemiş, böylelikle tarihimizde görülmemiş çapta bir hainlik ortaya kondu” sözlerine yer verdi.


“Mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz”

Vali Dr. Elban, “Cumhurbaşkanımızın televizyon ekranlarından yaptığı çağrı üzerine, milyonlarca vatansever, hain ve menfur kalkışmaya dur demek üzere sokaklara, caddelere ve meydanlara akın etmiş, devletine ve milletine bağlı güvenlik güçlerimizle omuz omuza verdi. Yurdumuzun dört bir yanında, çığ gibi büyüyen ve ihanet örgütünün hesap edemediği bir büyük direnç, felakete sürüklenmemize sebep olabilecek bir girişimi, canlar pahasına da olsa bertaraf etmeyi başardı. Bilinmelidir ki; ülkemizin, bağımsızlığına kasteden dâhili ve harici hiçbir girişime teslim olmayacak, tüm hain odaklara karşı mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Güçlü Türkiye ideali doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğimiz medeniyet yürüyüşümüze ise kararlılıkla devam edeceğiz. Bu vesile ile üzerinden 8 değil, onlarca, yüzlerce yıl geçse de unutulmaması gereken bu ihanete karşı, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında tarihi bir dik duruş ve kararlılık gösteren; geleceğine, milli iradeye, bağımsızlığına ve egemenliğine sahip çıkma dirayeti sergileyen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha en derin şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM