Pazartesi, Eylül 16, 2024

Günay: Yapacak çok işimiz var

Göreve geldiğinden itibaren geçirdiği 100 gününü değerlendiren Günay, sahil onarımı, ulaşım ve altyapı çalışmaları, temizlik ve çevre düzenlemeleri ve sağlık ve sosyal hizmetler alanlarında yaptığı birçok projesini anlattı

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay tarafından, ‘100 günlük hizmet lansmanı’ gerçekleştirildi. Göreve geldiğinden itibaren geçirdiği 100 gününü değerlendiren Günay, “Göreve başladığım ilk gün sahaya inerek çalışmaya başladım. Mazbatamı aldım sabah şantiyeye giderek, ‘gün çalışma günü dedim ve sahile ilk kepçeyi vurduk. 1 ay sonra tüm Güzelbahçe halkının sevgisini kazandık. Halkımız, ‘bu hızla giderse 6 ay sonra yapılacak proje kalmayacak’ dedi. Ancak ben böyle düşünmüyorum, daha yapacak çok işimiz var. Halkımla birlikte yapmaya devam edeceğim. Çünkü bu makama halkımın bana göstermiş olduğu güvenle geldim” diye konuştu.


“Halkımızın yaşam kalitesini artıracak hizmetler sunmaya çalıştım”

Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “100 gün önce yola çıktığımızda aklımızda tek bir şey vardı: Güzelbahçelilerin yaşam kalitesini artıracak hizmetler sunmak. Makamı mevkii değil, halkı ve halk için neleri yapabilirim diye düşünüp onun için çalışmaktı. Makamda değil sokakta, makamla değil halkla başaran bir başkan olma hayaliyle karşınızdayım. Makamlar, mevkiler, isimler gelip geçicidir.  Asıl olan hizmetlerle anılmak, gönüllere yazılmak, eserler bırakabilmek. Bıraktığımız her eser gelecek nesiller için birer miras olacak. Biz makamın sahibi değil sadece ve sadece emanetçisiyiz. Gücümüzü halktan, enerjimizi ortaya koyduğumuz çalışmalardan alıyoruz” dedi.


“Sahil Projesi vatandaş ve esnaf için gerekliydi”

Denizin ve doğanın Güzelbahçe’nin vazgeçilmez iki unsuru olduğunu vurgulayan Günay, “İnsanlar sahili iyi kullanamıyordu. Bir nevi işgal altındaydı. Buna bir düzen getirmemiz gerecekti, onu da bu süreçte başardık. Hem vatandaşımız rahat nefes alabilecek bir sahilde yürüyüşünü yapıp oturabiliyor hem de esnafımız kendisine ayrılan alanda rahat bir şekilde müşterisine hizmet sağlayabiliyor. Halk memnun, esnaf memnun, Güzelbahçeliler memnun bize de bu memnuniyetin keyfini yaşamak kalıyor” sözlerine yer verdi.


“Oya ağaçları simgemiz oldu”

Güzelbahçe’den Seferihisar’a 7 kilometrelik yolu oya ağacı, palmiye, zakkum ağacı diktiklerini belirten Günay, “Güzelbahçe ağaçlarımıza sahip çıkacak. Artık bizim simgemiz oldu. Onları sizlere emanet ediyorum” dedi.

Göreve geldiğinde Güzbel Kafe’nin atıl bir durumda olduğunu aktaran Günay, “Geldikten sonra bir hafta kapattık. Restore ederek hizmete açtık. İlk belediye başkanı olur olmaz yüzde 10 indirim yaptık. Bunu az bulduk bir yüzde 10 daha indirim yaparak toplamda yüzde 20 indirim yaptık. Güzbel Kafelerdeki indirim ve yenilenen yüzü halkımızı çok mutlu etti. Sahil şeridinde 10 TL’ye çay bulamazsınız. Ailenizle gelip rahatlıkla yemek yiyip denizin keyfini çıkartabilirsiniz. Biz de hem kaliteli hem indirimli bir şekilde vatandaşlarımızın bu imkanlardan faydalanmasını sağladık. Ayrıca ilçemizde bulunan kadın kooperatiflerimize Güzbel Kafe’de haftanın altı günü satış yapacakları bir alan verdik. Evlerinde yaptıkları tatlıları, börekleri sarmaları burada satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar” ifadelerini kullandı.


“Çamlı Köyü’nün ulaşım sorununu çözdük”

Payamlı’nın en uzak köyleri olduğunu dile getiren Günay, “Aday olduğumuz dönemde inceleme yaptık. Burada 7 virajın eksileceğini yaklaşık 1 kilometre kısaltmış olacağını görünce alternatif bir yol yaptık. Geçen dönem söz vermiştik. Yerine getirememiştik. Çamlı Köyü’ne verdiğimiz sözü yerine getirerek köyümüze yeni bir meydan kazandırdık. Yelki dolmuş son durağını Çamlı Köyü’ne uzatarak vatandaşın ulaşımla ilgili sorununu çözdük” dedi.


“11 adet bisikletli temizlik ekibi kurduk”

Gençlerle birlikte eylül ayında başlatacakları çalışmayla aş evinde 60 yaş üzerinde yalnız yaşayan vatandaşları tespit edip kendilerine yemek götüreceklerini belirten Günay, “Her bir sokağımızı çiçek gibi yapmak için 11 adet bisikletli temizlik ekibi kurduk. Ekipler her gün sokaklarda temizlik çalışması yapıyorlar. Yenilene bilir enerji destekleyen politikalarla, yüzde yüz elektrik süpürme aracı aldık. Bu araçlarla ayrıca ilaçlama ve konteyner dezenfeksiyonu yapabiliyoruz” diye konuştu.


“Bütçemizi koruyarak hizmet vermeyi hedefliyoruz”

Günay, “Özel Atagöz Tıp Merkezi ve Özel Gazi Hastanesi ile protokolü imzalayarak, vatandaşımız ‘Güzelkart Uygulaması’ ile tüm sağlık sorunlarını bu sistem üzerinden çözüyoruz. Hastanelere gittiğinizde hizmet sonrası yüzde 30 indirim sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Foça-Güzelbahçe seferlerimizi kışın başlatacağız. Kamu kaynaklarını idareli kullanarak bütçemizi koruyarak hizmet vermeyi hedefliyoruz. Kurduğumuz atölyede eski, kırılmış işlev görmeyen bank, çöp kutuları, park mobilyalarını ekiplerimiz atölyeden elden geçirip yeni banklar çöp kutuları ve kent mobilyaları üretiyoruz” sözlerine yer verdi.


“E-imar hizmetini hayata geçirdik”

Halka hizmet konusunda ve dijitalleşme yolunda önemli bir adım olan E-imar hizmetini hayata geçirdiklerini aktaran Günay, “Vatandaşlarımız bu sayede belediyeye gelmeden imar durumunu öğrenebilecek. Bu hizmetimizle halkımıza hem zaman hem de ulaşım açısından maliyet kazandırdık. İlçemizde yaz gecelerinin vazgeçilmez buluşma noktası ‘Gece Pazarı’nın bu yıl açılışını bando takımıyla birlikte kortej ve canlı müzik eşliğinde gerçekleştirdik. Gece Pazarı’nda gerekli dokunuşları yaparak daha düzenli ve disiplinli hale getirdik. İmkansızlıktan başarı hikayesi çıkardık. İlçemizde ikamet eden maddi imkanı olmayan yada kısıtlı olan sporcularımıza gerekli imkanları sağladık. Sporcularımızda kazandıkları madalyalarla göğsümüzü kabartarak gururumuz oldu. Güzelbahçe Belediyesi Bayrağı’nı uluslararası alanda dalgalandırdılar. Yelki halkımızın önemli bir ihtiyacı olan düğün salonu projesini hayata geçirdik. Gençlerimiz ciddi bir maliyet olan önemli bir zorluğu kolaylaştırdık. 750 kişilik, otoparkı olan bir yer yaptık” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM