Cumartesi, Eylül 21, 2024

Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 18 Temmuz gününde tüm yurtta 48 yangınla mücadele edildiğini, yangınların ekipler tarafından kontrol altına alındığını duyurdu.  Yumaklı özetle şunları söyledi: “Dün 9 adet yangın vardı, üst risk grubunda tanımladığımız. Edirne, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Kütahya, İzmir Foça, Bornova ve Buca yangınları arkadaşlarımızın mücadele ettikleri yangınlar oldu. An itibariyle yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyurmak istiyorum. 7 uçağımız, 19 helikopterimiz, 50 arazöz, 360’a yakın arkadaşımızla buna müdahale etmeye başladık. Sıcaklık nedeniyle özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında alarmdayız.” 


“Ekip, rüzgâra karşı yoğun mücadele gösterdi”

18 Temmuz günü öğle saatlerinde Buca-Gaziemir arasında başlayan yangına ilişkin açıklamalarda bulunan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Vatandaşlarımızdan çok dikkat etmelerini rica ediyoruz. Küçücük bir kıvılcım yerleşim yerlerimize kadar ilerledi. Bu konuda toplumumuzda bir bilinç oluşması gerekiyor” dedi. Buca Belediyesi’nin ilk müdahalesi yangının başladığı noktada gerçekleştirdiğini fakat yangının yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle çalışmalarına Sarnıç bölgesinde devam ettiğini belirten Duman, “Buca Belediyesi olarak bölgede 17 kişilik ekip, 5 araç ve 2 arazöz ile söndürme çalışmalarına katıldık. Su tankerlerimiz yangın boyunca tüm gün ve tüm gece bölgeye su taşıdılar. Ekibimiz yangının evlere sıçramasını engellemek için rüzgâra karşı yoğun bir mücadele gösterdi” diye konuştu. 


“Herkes daha bilinçli davranmalı”

Orman yangınları ile ilgili olarak toplumda bir bilinç oluşması gerektiğini ifade eden Başkan Duman “Bugün burada yangının evlere sıçramasının engellenmesi ile büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu. Ancak, yaz sıcaklıklarının da artması ile bölgemizde yangınların arttığını gözlemliyoruz. Oksijen depomuz olan ormanlar gözlerimizin önünde yanıyor. Çok üzülüyoruz. Bu konuda en büyük sorumluluk halkımıza düşüyor. Herkes daha bilinçli davranmalı. Ormanlık alanda kesinlikle mangal ve ateş yakılmamalı. Sigara izmaritleri doğaya atılmamalı” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM