Pazar, Eylül 8, 2024

İzmir’de Su Derneği kuruldu

Yer altı ve yer üstü su kaynaklarını korumak, susuzluğu önlemek için çalışmak üzere İzmir’de ‘Su Derneği’ kuruldu. Kurucular Kurulu’nda kamu çalışanları Ozan Yeşiltepe, Öğretmen Yıldırım Göksel Akgün İtfaiye Memuru Alican Demir, Grafiker Mehmet Şifayi, Tekniker Elmas Erhan Karadeniz, Gazeteci-Yazar Macit Sefiloğlu ile Akademisyen Dr. Asil Kaya yer aldı. Kurucu Başkan Ozan Yeşiltepe, bu alanda çalışan kurum ve kuruluşları bir araya getirmek istediklerini ve iş birliğine yönelmeyi hedeflediklerini belirtti.

Su Derneği Başkanı Ozan Yeşiltepe, “Toplumun susuzluğa karşı ve suyun doğru kullanımına yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinde, yeraltı ve yer üstü su kaynaklarında yapılan çalışmalar ve destek ürünleri istiyoruz. Yerel yönetimlerin ile suyun korunması konusunda kayıtlanması ve bu kodlamanın amacına uygun çalıştırılmasını sağlamak. Tarım, sağlık ve çevre gibi sosyo-ekonomik kalkınmanın ürettiği su üretimi çevreyle uyumlu, entegre yönetim, teknolojik olanı takip ederek halkı bu konuda bilgilendirmek önemli bulduğumuz konular içinde yer alıyor. Hedeflerimiz arasında köy kooperatifleri ile iş birliği yaparak sulanabilir tarımın tamamının tamamını buluşturma, suyu doğru ve verimli kullanmanın katkısını sağlamak yer alıyor. Farkındalığı arttıracak su festivalleri düzenleyerek, vakıflar, dernekler, üniversiteler, Ar-Ge birimleri ile iş birliği ve bilgi paylaşımı yoluyla yer altı bölgelerinde daha iyi bir yapıya katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.


“Susuzluk tüm canlıları etkiliyor”

Susuzluğun tüm canlıların olumsuz etkilediğini anımsatan Yeşiltepe, “Yer altı ve yer üstü su kaynaklarının yaşayan tüm canlıların kullanımı için oldukça önemli bir konu. Atık suların dağılımı, üreme sularının kirlenmesi için çaba sarf ediliyor. Bu alanda kamu kurumları ve kuruluşları, vakıflar, dernekler, üniversiteler ve tüm ticari kuruluşlar ile ürünler ve yurt dışında faaliyetlerde bulunan yabancı kurum ve kuruluşlarla ortak projeler hedefliyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM