Cumartesi, Eylül 21, 2024

Kent Lokantaları’nın üçüncü adresi Karabağlar oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim döneminde verdiği sözlerden biri olan Kent Lokantaları’nın üçüncüsü Karabağlar’da hizmete girecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim dönemindeki vaatlerinden olan, ilki Kemeraltı, ikincisi de Çiğli’de hayata geçirilen Kent Lokantası projesi halka halka büyüyor. Ekonomik krizin derinleşmesi, vatandaşların evleri dışında yemek yemelerinin zorlaşmasıyla birlikte ‘Sağlıklı, Lezzetli ve Ekonomik’ diyerek adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, açtığı Kent Lokantaları ile yüzleri güldürdü. Kemeraltı’nın ardından Çiğli Maltepe Mahallesi’nde Cemil Meriç Bulvarı üzerinde temmuz ayının ilk haftasında açılan ikinci şube bölgedeki vatandaşlardan, esnaf, emekli ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Kent Lokantalarında hafta içi saat 11.30’dan itibaren dört çeşit sağlıklı, güvenilir ve lezzetli yemekler 50 TL’den servis ediliyor.


Uygun fiyatlı, sağlıklı yemek

Kent Lokantası’nın bir sosyal proje olduğunu söyleyen Grand Plaza A.Ş. İşletmeler Müdürü Efe Can Mutlu, “Çiğli’deki lokantamız 8 Temmuz’da açıldı. Artan ivmeyle hizmet vermeye devam ediyoruz. Günde 400 kişiye yemek hizmeti veriyoruz. Talep yoğun, insanlarımız sağlıklı, ekonomik yemek yeme imkanı bulduğu için çok memnun. Üçüncü lokantamız ağustos ortasında Karabağlar’da Bozyaka Hastanesi’nin hemen arkasında açılacak. Vatandaşlarımızın bütçesini rahatlatmak için belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla halkımızın uygun fiyatlı, sağlıklı yemek yiyebilecekleri noktalar oluşturuyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.


“Evimizdeki yemekler gibi”

Çiğli Kent Lokantası’nda yemek yemeyi tercih eden Hüseyin Ateş, “Bugünkü menüde kuru fasulye, mercimek çorbası vardı. Yemekleri gayet güzel buldum. Fiyatları da uygun. İşçiler ve emekliler için güzel bir uygulama” dedi. Semih Doğan da, “Belediyemize teşekkür ederiz. Bu tür hizmetlerin yaygınlaşması hepimiz için daha iyi olur. Ekonomik olarak herkes zor durumda” şeklinde konuştu. Lokantadaki menüyü harika bulduğunu ve fırsat buldukça geldiğini söyleyen emekli esnaf İlker Soysal ise, “Kemeraltı’ndaki şubeye de gittim. O da güzel. Yaygınlaşması gereken harika bir hizmet. Evimizdeki yemekler gibi” dedi.


Menüleri gıda mühendisleri belirliyor

Lokantalarda gıda mühendisleri tarafından incelenen menüler 4 çeşitten oluşuyor. Vatandaşlara su ve ekmek, pilav-makarna, salata veya tatlı ya da meyve gibi bir yardımcı yemek, beslenme değerleri gözetilerek belirlenen doyurucu bir ana yemek ve tüm menüyle uyumlu şekilde belirlenen bir çorba servis ediliyor. Ayrıca sofrada Grand Plaza A.Ş. bünyesinde Ödemiş Bademli’de üretilen doğal kaynak suyu Bademsu ve Çiğli Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen Halk Ekmek yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM