Cumartesi, Eylül 21, 2024

“Karabağlar’ı daha ileriye taşımayı hedefliyoruz”

Gençler, kadınlar ve emekçilere yönelik projelere ağırlık verdiğini belirten Kınay, kimsenin yalnız hissetmediği bir Karabağlar için çalışmaya devam edeceklerini aktardı

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay, Karabağlar Kibar Mahallesi Belediye Hizmet Kompleksi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek ilk 100 gün içerisinde gerçekleştirdiği projeleri ve gelecek hedeflerini anlattı.  Karabağlar’ı daha yaşanabilir bir ilçe yapmak için büyük adımlar attıklarını ve bu yolda kararlılıkla ilerlediklerini ifade eden Kınay, vatandaşların desteğiyle Karabağlar’ı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti. Özellikle gençler, kadınlar ve emekçilere yönelik projelere ağırlık verdiğini belirten Kınay, kimsenin yalnız hissetmediği bir Karabağlar için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.


Bölgesel İstihdam Ofisi ile 228 kişi istihdam edildi

Türkiye’nin ve Karabağlar’ın en büyük sorunlarından biri olan işsizliğin olduğunu belirten Kınay, “Çözüm için geliştirilen projelerin başında yer alan ‘Bölgesel İstihdam Ofisi’, 25 Mayıs 2024 tarihinde Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda hizmete açıldı. Ofis, işverenlerle Karabağlar’da yaşayan ve iş arayan vatandaşları buluşturuyor. Ofise başvuran vatandaşlar 25 firma üzerinden toplam 34 görüşme gerçekleştirdi ve tam 228 kişinin işe yerleştirilmesi sağlandı” ifadelerini kullandı.


Ortak yönetim anlayışı ortaya koyduk

Karabağlar için seçimden önce verdiği ‘ortak yönetim’ sözünü unutmadığını vurgulayan Kınay, “Toplam bin 620 çalışanımız var. 500 bin nüfusa hizmet eden çalışma arkadaşlarımızın sayısı ise bin 620. Hedeflerimizi ortaya koyarken sözlerimiz hiç değişmedi, yıllardır halktan yana, halka değer veren, adaletli, planlı, dirençli ve sürdürülebilir kentler için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi Karabağlar için büyüteceğiz. Büyüyen, gelişen, yaşatan ve yaşayan, bu süreçlerde halkın refahı için çalışan, dayanışma içinde bir Karabağlar için yola çıktık. Seçim süreçlerinde sizlerle konuştuk, en büyük hedefimiz ortak yönetim anlayışıydı. Gerçekten ortak yönetim anlayışı ortaya koyduk. İlk meclisimizde yeni komisyonlar kurduk, mahalle meclisleri ve muhtarlar komisyonu kurduk. Muhtarlarımızı ve oluşturulacak meclislerin nasıl olacağını belirlemek için çalışmalar yürütüyorlar. Ülkenin en büyük sorunu uyuşturucu, Karabağlar’da da en büyük sorunlarımızdan birisi. Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu’muzu ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu’muzu kurduk. Yeni Karabağlar hayata geçerken sağlıklı ve dirençli olabilmek için çalışmalar yürütecek. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’muzu kurduk, kadının sözünü, yaşadıklarını ortaya kurmak için çalışıyoruz. Dirençli Kentler Komisyonu’muzu kurduk. Aylık Muhtar Toplantılarına başladık. Düzenli olarak her ay muhtar toplantılarımıza devam ediyoruz, onlarla ilgili mahallelerden gelen sorunları alıyoruz ve çözüm üretiyoruz. 58 mahallenin tamamını tekrar ziyaret ettik. Bu ziyaretler tek seferlik de değil, önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz” dedi.


TMMOB Karabağlar ile omuz omuza

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile imzalanan ortak protokoller olduğunu aktaran ve her konuda uzmanlardan destek alındığını  belirten Kınay, “TMMOB ile, benim de parçası olmaktan gurur duyduğum TMMOB ile yeni protokoller imzaladık. Dolayısıyla Karabağlar’da hem belediyenin hem de tüm mahallelere yansıyan çalışmalarda odamızın hayata verdiği kamusal, halktan yana anlayışla beraber çalışacağız. Diğer odalarımızla da yürütecek planlarımız var” diye belirtti.


Doğalgaz sorunu çözülüyor

Seçim sürecinde Karabağlar’ın tüm mahallelerinin doğalgaza kavuşması için çalışacaklarını ifade eden Kınay, “Göreve gelir gelmez İZMİRGAZ yetkilileriyle bir araya geldi. Sonraki süreçte Karabağlar Belediye Meclisi üyelerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm yetkisinde bulunan 540 hektarlık alan içerisindeki Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Umut, Ali Fuat Erden, Gazi, Devrim, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Cennetçeşme, Yurdoğlu, Osman Aksüner, Aşık Veysel, Aydın ve Uzundere Mahallesinin bir bölümüyle belediye yetki alanı içerisinde kalan Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Peker ve Uzundere mahallelerinin bir bölümünde doğalgaz çalışmalarının yürütülmesi için verdikleri önerge, oy birliğiyle kabul edildi. 540 hektar alan içerisinde kalan mahallelerle ilgili bakanlıkla yazışmalar yapılırken, süreç titizlikle takip ediliyor. Ayrıca kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alan ile ilgili TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası  İzmir Şubesi ile ‘Riskli Alan Ortak Çalışma Grubu’ oluşturulması ve bölgeye ilişkin çalışmalar yapılması kararı alındı” diye konuştu.


Sporla iç içe yaşayan bir Karabağlar 

Karabağlar Belediyesi bünyesindeki 18 spor tesisinde toplam 14 branşta 3 bin 712 vatandaşın kayıt yaptırdığını dile getiren Kınay, “Spor okullarında hedef ise yılsonuna kadar 6 bin 500 kişiye ulaşmak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında düzenlenen koşuya bin 200 kişi katıldı. Basketbol ve Jimnastik etkinliğinde 300 öğrenci yer aldı. 50 sporcunun katıldığı tenis turnuvası büyük ilgi gördü. 9 mahallede herkes için spor, açık alan basketbol ve aerobik aktiviteleri başlatıldı. Yaz spor okulları ise 14 spor branşta 2 bin 646 kişinin katılımıyla başladı. Başkan Kınay’ın seçim dönemindeki vaatlerinden biri olan, Temel yüzme eğitimleri başlatılarak, tam 110 çocuk yüzmeyle buluşturulurken, özel gereksinimli çocuklar için yüzme eğitimi de başlatılarak 15 özel gereksinimli çocuğun bu eğitimlerle bir araya gelmesi sağlandı” ifadelerini kullandı.


“Karabağlar ’da 27 bin 312 çuval moloz toplandı”

100 günlük süreçte aralıksız sürdürülen temizlik çalışmaları kapsamında 47 bin 382 ton evsel atığın yanı sıra 26 bin 430 adet mobilya atığının toplandığını belirten Kınay, “Ayrıca 22 bin 307 adet konteyner dezenfekte edilirken, 2 bin 123 adet konteynerin de bakım, onarım ve değişimi yapıldı. Ayrıca bu süreçte moloz ve hafriyatın toplanması için 839 başvuru yapılırken, 27 bin 312 çuval(820 ton) moloz toplandı” diye belirtti.


Sokaktaki can dostlarına destek 

Yeni dönemin ilk 100 gününde Uzundere, Uğur Mumcu ve Nazım Hikmet Hayvan Sağlığı Merkezlerde muayene edilen hayvan sayısının 5 bin 635 olduğunu söyleyen Kınay, “2 bin 924 hayvana kuduz aşısı, 4 bin 637 hayvana da paraziter tedavi uygulandı. Ayrıca 2 bin 771 köpek ve kedi kısırlaştırılırken, ekipler tarafından 484 hayvana da yerinde uygulama yapıldı. Öte yandan geride bırakılan 100 günlük süre içerisinde 105 sokak hayvanı sahiplendirildi. Ayrıca Karabağlar’da yaşayan can dostları için ‘Karabağlar Yaşatmayı Seçiyor!’ isimli sahiplendirme seferberliğini başlatıldı. Sahiplendirilen patili dostların kısırlaştırma, aşılama gibi işlemleri de Karabağlar Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanacak” dedi.


“Sosyal belediyecilik çalışmaları devam ediyor”

Karabağlar Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmalarını da aralıksız devam ettiğini belirten Kınay, “Her ay yaklaşık 3 bin 124 kişi Sosyal Destek Kartı’ndan yararlanırken Sosyal Butik’ten gıda ve giyim yardımı alan kişi sayısı 488’e ulaştı.  Ramazan ve Kurban Bayramlarında binlerce aileye gıda kolisi ulaştırıldı. Semt merkezlerinde bu süreçte 60 adet mesleki, teknik, hobi ve dil kursları açıldı. Yaşlı, çocuk, aile, kadın ve hukuksal danışmanlık hizmetleri ve Engelli Danışma Birimi’nden ise yüzlerce kişi yararlandı. Ayrıca önümüzdeki günlerde 5 mahallede Halk Ekmek 1 mahallede ise Kent Lokantası açılacak. Sosyal Butik’te ise gıda ve giyimin dışında Askıda mobilya, oyuncak, kitap, kırtasiye ve kıyafet uygulamaları da hayata geçiriliyor” sözlere yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM