Cuma, Eylül 20, 2024

Barolar Birliği’nden avukatlara reklam kısıtlaması

Resmi Gazete

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı tarafından Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, avukatlar, iş elde etme amacıyla, ulaşılması herkes için mümkün olan genel ve soyut içerikli bilgiler paylaşmak suretiyle yayın yapamayacak, yazılı veya görsel paylaşımda bulunamayacak. Düzenlemeye uymayan avukatlara, reklam yasağını ihlal etmeleri halinde disiplin soruşturması açılacak. Yeni yönetmelikle beraber, reklâm yasağının ihlal edildiği kanaatine varılması hâlinde Baro Yönetim Kurulunun kovuşturma açılması kararı verebileceği, reklâm yasağı ihlali nedeniyle yaptırım uygulanabileceği belirtildi. 

Ayrıca, avukatlık bürosunda bir avukat için birden fazla tabela kullanılamayacak. Avukatlık bürosunda bir avukat için birden fazla tabela  kullanılamayacak. Tabela, büronun bulunduğu binanın giriş kapısının yanına, giriş holü veya koridoruna, büro giriş kapılarının yanına asılabilir. Fiziki imkânsızlık hallerinde bina cephesi, büro balkonu veya penceresinden herhangi birine asılabilecek. 

Tabela, büronun bulunduğu binanın giriş kapısının yanına, giriş holü veya koridoruna, büro giriş kapılarının yanına asılabilecek. Fiziki imkânsızlık hallerinde bina cephesi, büro balkonu veya penceresinden herhangi birinede asılması söz konusu olmayacak. Avukatlık bürosunda bulunan her bir avukat için bağımsız tabela kullanılması halinde tabela ölçüleri 70 cm x 100 cm boyutunu geçemeyecek. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM