Çarşamba, Eylül 18, 2024

Türkiye, Paris 2024’ü 8 madalya ile tamamladı

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları, kapanış törenin ardından bugün sonlanıyor. 10 bin 500 sporcunun katıldığı Olimpiyatlar’da Türk sporcular da başarılarını sergilemek ve ülkemize madalya kazandırmak için ter döktü. 18 spor dalında 102 sporcu ile yer aldığımız 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye 1984 Los Angeles’tan itibaren ilk defa bir yaz olimpiyatlarını altın madalya kazanamadan tamamladı. Türkiye, Paris Olimpiyatları’nı 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak tamamladı. Türkiye, Paris’te madalya kazanan 84 ülke arasında 64’üncü sırayı aldı ve bu Olimpiyatlar’da aldığı 8 madalya ile Olimpiyat tarihinde kazandığı madalya sayısını 112’ye çıkardı.


Atıcılıkta ilk madalya

Atıcılık 10 metre havalı tabanca karma kategorisinde mücadele veren ve gümüş madalya alan Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç takım olarak Türkiye’nin Olimpiyat tarihinde atıcılık branşındaki ilk madalyasını kazandı.

Kadınlar boksta 3 sporcumuz madalya kazandı. 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu gümüş, 54 kiloda Hatice Akbaş gümüş ve 57 kiloda Esra Yıldız Kahraman bronz madalya kazandı.

Milli taekwondocu Nafia Kuş Aydın ise bronz madalya karşılaşmasında Britanya’dan Rebecca McGowan’ı 2-1 yenerek Olimpiyat 3’üncüsü oldu.

Son Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, Paris Olimpiyatları’ın bronz madalyayla tamamladı. Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Abdullah Yıldırmış’tan oluşan erkekler okçuluk takımı bronz madalya aldı.

Türkiye, en başarılı olduğu güreş branşında sadece 2 bronz madalyayla döndü. Kadınlar 68 kilogramda Buse Naz Çavuşoğlu, erkekler 125 kilogramda Taha Akgül bronz madalya aldı.


Yüzücü Tunçelli ‘Dünya gençler rekoru’nu kırdı

Yüzme branşında Türkiye’yi Olimpiyat Oyunları tarihinde ilk kez finalde temsil eden ve en genç sporcumuz olan yüzücü 16 yaşındaki atlet Kuzey Tunçelli, 14.41.22’lik derecesiyle 5’inci oldu ve ‘Dünya gençler rekoru’nu kırdı.

Filenin Sultanları tarihinde ilk defa yarı finale kaldığı Olimpiyatlar’da yarı finalde İtalya’ya ve üçüncülük maçında Brezilya’ya yenilerek dördüncü oldu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM