Çarşamba, Eylül 18, 2024

Yeni haftada ekonomi gündemi 

Türkiye’nin ekonomi gündeminde 12-16 Ağustos tarihlerinde birçok veri ve istatistik yayımlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 12 Ağustos Pazartesi günü Ticaret Satış Hacim Endeksi, İşgücü İstatistikleri ve Ciro Endekslerini yayımlayacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemleri, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini paylaşacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise Deniz Yolu Yük Elleçleme İstatistikleri, Limanlarımıza Uğrayan Gemi İstatistikleri, Deniz Yolu Konteyner Elleçleme İstatistikleri, Deniz Yolu Kruvaziyer İstatistikleri ve Deniz Yolu Ro-Ro İstatistiklerini açıklayacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı da Kamu İstihdamı verilerini yayımlayacak. 


TÜİK, Ücretli Çalışan İstatistiklerini açıklayacak

TÜİK, 13 Ağustos Salı günü İnşaat Maliyet Endeksi ve Konut Satış İstatistiklerini paylaşacak. TCMB ise aynı gün içinde Ödemeler Dengesi İstatistikleri, TCMB Analitik Bilanço ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını yayımlayacak. 14 Ağustos Çarşamba günü TÜİK, Kümes Hayvancılığı Üretimi, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi ile İç Göç İstatistiklerini açıklayacak. 

TÜİK, 15 Ağustos Perşembe günü Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ve Ücretli Çalışan İstatistiklerini paylaşacak. Aynı gün içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Yönetim Bütçe Denge Tablosunu yayımlayacak. TCMB ise Haftalık Para ve Banka İstatistikleri ile Menkul Kıymet İstatistiklerini açıklayacak.  TÜİK 16 Ağustos Cuma günü Hizmet Üretim Endeksi ve Yapı İzin İstatistiklerini paylaşacak. TCMB ise Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu ve Konut Fiyat Endeksini yayımlayacak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM