Pazartesi, Eylül 16, 2024

İngiliz turistlerden ‘köpek katliamı’ yasasına boykot

Öfkeli İngiliz turistler, ‘köpek katliamı’ yasası olarak adlandırılan yeni yasaya tepki olarak Türkiye’yi boykot ediyorlar ve bazıları tatillerini iptal etmeyi bile düşünüyor


NAZ TÜKEL

Geçen ayın sonunda AK Parti tarafından kabul edilen tartışmalı katliam yasası, Türkiye genelinde milyonlarca sokak köpeğinin toplanmasını ve potansiyel olarak itlaf edilmesini yetkilendiriyor.

Birçok İngiliz sosyal medya kullanıcısı, X (eski adıyla Twitter) üzerinde #BoycottTurkey hashtag’iyle tepkilerini dile getirerek öfkesini ifade etti.

Sosyal medyada sokak hayvanlarının Türkiye şehir hayatının bir parçası olması yabancı turistlerin ilgisini çeken özelliklerin başında. İngiliz turistler de Türkiye’yi ziyaret etme isteklerinin sokak hayvanlarıyla vakit geçirmek ve ülkenin güzelliklerini görmek olduğunu belirtiyor. Yeni yasanın barbarlık ve kötülük olduğunu söyleyen turistler, Türkiye tatillerini iptal ettiklerini ifade ediyor.

Türk hükümetinin yeni mevzuatı, sokak köpeklerini caddelerden alıp barınaklara yerleştirmeyi amaçlıyor. Ancak, yasa hastalık belirtisi gösteren veya agresif davranışlar sergileyen köpeklerin itlaf edilmesine izin veriyor.

Bu ‘köpek katliamı’ yasası, son haftalarda binlerce insanın sokaklara dökülerek protesto etmesine yol açmıştı. Protestolar kapsamında, polisle çatışmalar gözlendi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM