Çarşamba, Eylül 18, 2024

‘Görsel Zamanlar’ Alaçatı Peri Art’da sanatseverlerle buluştu

Ressam Gülümay Çiraz’ın üçüncü kişisel sergisi ‘Görsel Zamanlar’, Alaçatı Peri Art Galeri’de sanatseverlerle buluştu. Küratörlüğünü Özer Ulukaya’nın yaptığı ve 20 Ağustos Salı gününe kadar görülebilecek sergide 17 adet yağlı boya tablo bulunuyor.

Sergisinde yansıtmak istediği düşünce ve duygular ile sanat hakkında konuşan Çiraz, sanatın türevli olmasının beklendiğini söyledi. Duygularımızın ve düşüncelerimizin yoğunluğu ‘olduğu gibi gördüğümüz’ nesnelerin gerçek yansımasını ortadan kaldırdığını söyleyen Çiraz, “Aynı düşünce farklı biçimlerde de anlatılabilir. Duygu ve düşüncelerin zamansal farklılıkları zemin üzerinde bir denge yaratmamıza yardımcı olur. Başlangıçta       gördüğümüzü daha sonraki çalışmalarda duygu ve düşünce yoğunluğu ile yorumladığımız zaman ilk izdüşümünden çok daha farklı bakış açısı sergilediğini görebiliriz” dedi. 

Oluşum sürecindeki duygu düşünce ve zaman kavramlarının bütüne ulaşmamızı sağladığına dikkat çeken Çiraz, “İçsel dünyamızdaki duygu derinliği anlatmak istediklerimizi bizden bağımsız değerlere dönüştürür ve bütünselleştirir. Sergimi bu gözle gezebilirsiniz” diye konuştu.


Gülümay Çiraz kimdir?

1969 Gaziantep’te doğan Gülümay Çiraz, Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. Bir süre grafiker olarak çalıştı. 1994’ten beri Türkiye’nin farklı şehirlerinde Görsel Sanatlar Öğretmenliği yaptıktan sonra 2010’den beri Çankaya Halk Eğitim Merkezi’nde Karakalem Resim, Suluboya Resim ve Yağlıboya Resim eğitimleri vermektedir.

Yurt içi ve yurt dışında Yunanistan, Bulgaristan, Mısır, Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi Resim Çalıştayı gibi birçok sergiye ve uluslararası resim çalıştaylarına davet edildi. Gülümay Çiraz çalışmalarını Ankara’da bulunan atölyesinde sürdürmektedir.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM