Perşembe, Eylül 19, 2024

‘Hem İşte Hem Eğitimde’ genç kadınların üretimde aktif rol almalarını hedefliyor

Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile Millî Eğitim Bakanlığı Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Hem İşte Hem Eğitimde (HİHE) programı kapsamında iş birliği protokolü imzalandı


‘Hem İşte Hem Eğitimde’ programını yürüten Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile Millî Eğitim Bakanlığı Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki ve teknik eğitimde iş birliği protokolü imzalandı. Genç kadınların mesleki eğitim yoluyla üretime katılımlarını teşvik etmek amacıyla imzalanan protokol ile 18-29 yaş arası ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlara yönelik Manisa’da mesleki eğitim kursları açılacak. Geliştirilecek özel sektör iş birlikleriyle kursları başarıyla tamamlayan genç kadınların üretimde aktif rol almaları hedefleniyor.

Protokol, mesleki eğitim kurslarının yanı sıra, gençlere mesleki eğitimin önemini anlatmak için çeşitli farkındalık çalışmaları yapılmasını da kapsıyor. Bu çerçevede, Manisa’da ortaöğretim ve meslek liselerindeki öğrenciler için bilinçlendirme seminerleri düzenlenecek, öğretmenler ve velilere yönelik bilgilendirme toplantıları yapılacak ve meslek seçiminde rehberlik desteği sunulacaktır. Bu sayede, öğrencilerin kariyer planlamalarını daha bilinçli bir şekilde yapmaları desteklenerek, istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedefleniyor. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde başlayan Hem İşte Hem Eğitimde burs programı da yeni öğrencilerin desteklenmesiyle devam ettirilecek.


“Hedefimiz, toplumda üreten bireylerin sayısını artırmak”

İmza töreninde konuşan İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, ana hedeflerinin toplumda üreten bireylerin sayısını artırmak olduğunu belirterek, “Hem İşte Hem Eğitimde programımızdaki faaliyetlerimize başlamadan önce İzmir’de olduğu gibi Manisa’da da pek çok özel ve kamu kuruluşuyla görüşerek ihtiyaçları dinledik ve hedeflerimizi anlattık. Bu görüşmelerimiz sonunda Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Valiliği’nin programımıza inançlarından dolayı onur duyduk. Programımız, yalnızca genç kadınları değil, tüm öğrencileri kapsayan geniş bir vizyona sahip. Bu iş birliği sayesinde, gençlerin erken yaşlardan itibaren mesleki eğitimin önemini kavramalarını ve bu alanda bilinçli adımlar atmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Toplumun kalkınmasının en başta kadınların da istihdamda yer almasıyla mümkün olacağını hepimiz biliyoruz. Bizimle aynı inanca sahip kurumların olduğunu görmek mutluluk verici. Bu protokolün ardından açacağımız kurslarda özel sektörün ve sektör liderlerinin yol arkadaşlığına ihtiyacımız olacak” diye konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM