Pazartesi, Eylül 16, 2024

Selçuk’ta doğalgaz çalışmaları için toplantı düzenlendi

Efes Selçuk’ta çarşı içerisinde başlayacak olan altyapı çalışmaları öncesinde çarşı esnafı ve bölgede ikamet eden vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Efes Selçuk’un kent merkezi olmasının yanında kentin sosyal ve ekonomik hayatı açısından da önem arz eden alanda başlayacak olan altyapı çalışmaları öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Efes Selçuk’ta çarşı esnafının ve halkın uzun süredir talep ettiği doğalgaz ve altyapı çalışmaları için Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in seçimden önce başlattığı süreç ve belediyenin kurumlarla kurduğu diyalogların sonunda çarşıda altyapı çalışmaları başlayacak.


Amaç mağduriyetin önüne geçmek

Toplantının amacı ve süreç ile ilgili genel bir bilgilendirme yapan Sengel, “Bu toplantının amacı çarşı noktasında yapacağımız altyapı çalışmalarına ilişkin bütün iş ve işlemlerde koordinasyonu sağlayabilmek ve bilhassa Efes Selçuk’un can damarını oluşturan esnafların yoğunlukla olduğu, vatandaşlarımızın da ikamet ettiği çarşı merkezindeki işlemleri yerine getirirken esnafımızın mağdur olmasının önüne geçmek” dedi.


“Önümüzdeki sezona hazır bir çarşı hedefliyoruz”

Altyapı kurumları tarafından çarşıda gerçekleştirilecek çalışmaların uzun bir süreci kapsayacağı bilgisini veren Sengel, “Çarşıda mevcut zemin döşemesi belediyemiz tarafından kaldırılacak.  Altyapı kurumlarıyla yaptığımız görüşmelerde alanda bir bütün olarak çalışılmasına karar verildi. Yani çarşının mevcut zemin döşemesini kaldıracağız. Daha sonra öncelikle İZMİRGAZ sonra İZSU çalışacak. İZSU noktasında içme suyu hatlarının değişmesinin yanı sıra su sayaçları da dışarı alınacak. Gediz Elektrik gerekli gördüğü noktalarda tamiratlarını yapacak. En son Türk Telekom’un dahil olarak fiber internet için altyapı hattı döşemesinin ardından biz de üst kaplamamızı yapıp bu işlemi tamamlamayı planlıyoruz.  Sizlere çalışma sürecinin başlaması ile ilgili bir anket dağıtıldı.  İZMİRGAZ eğer aralık ayında başlarsak rahat bir şekilde çalışmaların götürülebileceğini söyledi. Takdir edersiniz ki; yağışları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Biz önümüzdeki sezona tahmin ediyorum ki nisan sonu, mayıs başına uygun bir şekilde düzenlenmiş bir çarşı ile çıkmayı planlıyoruz” diye konuştu.


“Abonelikleriniz çok değerli”

Toplantıya katılan esnaf ve vatandaşlara dağıtılan anketlerin çalışmaların başlama süreci açısından önem taşıdığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Cansu Bakıcıol, “İZMİRGAZ yetkilileri çalışmaların duraksama olmadan, hızlı bir şekilde ilerlemesi için aralık ayında başlaması yönünde görüşlerini bildirdi. Biz belirlenen takvime göre söküm işlemine başlayacağız. Bu yüzden sizlerin fikirleri de bizim için oldukça önemli. Lienz Caddesi ile Namık Kemal Caddesi arasında, Abuhayat Caddesi ile Atatürk Caddesi arasında kalan kısımda bir çalışmamız olacak. Sizden ricamız özellikle İZMİRGAZ özelinde bir daha kazıların tekrarına sebebiyet vermemek adına her binadan mutlaka herkesin abonelik başvurularını bir an önce tamamlaması oldukça önemli” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM