Cuma, Eylül 20, 2024

İzmir’deki yangının çıkış nedeni belli oldu

Muğla orman yangını

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıkaya’da başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının çıkış nedenini açıkladı.

Yumaklı, orman yangının yerleşim yerlerine sıçradığı İzmir’e gitti. Yumaklı, “Her iki yangın da orman alanında başladı. Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yakmış oldukları bir ateş maalesef. Birbirine yakın devam eden bu yangınlara 5 uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel sevk ettik. Özellikle Yamanlar mevkisinde konutlara yakın olması hasebiyle 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı, 44 iş yeri tahliye edildi. 1 evin de çatısına isabet eden ateş parçası sebebiyle yangın çıktı ancak itfaiye tarafından söndürüldü” dedi.


“Ödemiş’te 2 çocuk gözaltına alındı”

Yerleşim yerleri için risk olmadığını söyleyen Yumaklı, “Rüzgarın şiddetine göre zaman zaman baskılanıyor, zaman zaman da alevlenebiliyor. Arkadaşlarımız gerekli tedbirlerini aldılar. Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edecek herhangi bir unsur yok” ifadelerini kullandı.

Ödemiş ilçesindeki yangınla ilgili de bilgi veren Yumaklı, “Ödemiş Beydağı’nda 2 çocuğun otluk alanda sigara içerken çıkarmış oldukları yangın. Bunlar da gözaltına alındı. Saat 15.36’da meydana geldi, 15.42’de ilk müdahale oldu ama inanılmaz bir rüzgar var. Kararsız bir rüzgar var. Tek tarafa esmediği için en çok da bizi uğraştıran, zaman zaman yangına müdahale eden arkadaşlarımızın hayati tehlike atlatmasına sebep olan durumlar olabiliyor. Çok şükür şu ana kadar bu yangınların tamamında can kaybı yok. Tabi ekosistemdeki canlılar için son derece üzgünüm. Bu yangına da 3 uçak, 1 helikopter, 10 kara aracı, 63 personel sevk etmiştik. Bunun da enerjisi düşürülmüş vaziyette” diye konuştu.


Yangından 78 kişi etkilendi

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, İzmir’deki orman yangınlarından 78 kişinin etkilendiğini, 29 kişinin ise tedavisinin devam ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İzmir’de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM