Çarşamba, Eylül 18, 2024

İzmir, İEF ile ‘zamanın ötesine geçecek’

Bu yıl 30 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde 93’üncü kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın teması ‘teknoloji’ olarak belirlendi


Bu yıl 93’üncü kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) lansman toplantısı Kültürpark’ta gerçekleştirildi. 30 Ağustos-9 Eylül 2024 tarihlerinde açılacak fuarın sloganı ‘zamanın ötesine geçiyoruz’ oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, FOLKART ana sponsorluğunda ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) organizasyonuyla gerçekleştirilecek fuarın bu yıl ki teması ise ‘teknoloji’ olarak belirlendi.

İEF’in lansman toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, fuara en az 1 milyon civarında ziyaretçi beklediklerini söyledi. İzmir’in, kimlik olarak bir Cumhuriyet kenti olduğunu aktaran Tugay, “Cumhuriyet’in uluslararası tek fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı’dır. İzmir’in marka şehir olmasına en fazla katkısı olan etkinlik. İEF’i kentten ayrı düşünmek Türkiye’yi İzmirsiz düşünmek gibi. Bu nedenle, bu yıl 93’üncüsünü düzenleyeceğimiz bu fuarı büyük bir merak ve heyecanla bekliyoruz. Ticaret Bakanlığı’nın himayesiyle yaklaşık 500 katılımcı kurumla, onur konuğuyla ve etkinliklerle umuyorum ki insanların ilgisini çekecek, mutlaka gelip bulunmak isteyecekleri bir etkinliği gerçekleştireceğiz” dedi.


Fuarın açılış töreni 31 Ağustos’ta yapılacak

Fuarın 30 Ağustos’ta açılacağını ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı olduğu için etkinliklerle çakışmaması adına açılış törenini 31 Ağustos’ta yapacaklarını aktaran Tugay, “Fuarın kapanışını da 9 Eylül olarak belirledik. 9 Eylül aynı zamanda İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yılı olacak, onun coşkusunu da birlikte yaşayacağız. Fuarı, bize Atamızın bir mirası olarak görüyoruz ve İzmir’in kent kimliğinde Türkiye’nin ekonomisine büyük katkıları olan en önemli etkinliklerinden biri olarak değerlendiriyoruz. Son günlerde yaşadığımız hepimiz üzen yangınlar ve geleceğe dair endişemizi akılla bilimle ve çalışkanlıkla mutluluğumuzu ve neşemizi bir araya getirdiğimiz ortam olacak. Üzerimizdeki karamsarlığı attığımız moral bulduğumuz günler olacak. Onur konuğumuz İstanbul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi görkemli bir sergi ile aramızda olacak. Ticaret Bakanımızı ve Genel Başkanımızı bekliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı onur konuğu olarak gelecekler. Geçen yıla oranla fuarda daha fazla ziyaretçi olacağını umuyoruz” diye konuştu.

Tugay fuarın temasıyla ilgili, “Teknoloji hepimizin hayatında var ve ilgimizi çekiyor. İzmir’in geleceği hayal eden, geleceği daha hızlı yakalayan bir kent olması gerekiyor. Tarihi kimliğini koruması mutlaka olacak ama teknoloji yaşamımızı kolaylaştıracak hızlı ve kaliteli hizmet almamızı sağlayacak bir şey. Yenilikçilik İzmir’in genlerinde var. İzmir’e inanıyorum derken İzmir’in bu kimliğine insanlarının yenilikçiliğe yakınlığına inanıyorum” değerlendirmelerinde bulundu.


“Teknoloji temasına uygun çeşitli etkinlikler olacak”

Büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade eden İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “93 yıldır süregelen bu gelenek, İzmir Enternasyonal Fuarı, her zaman ülkemizin ticari ve kültürel merkezini barındıran önemli bir miras birçok teknolojik gelişmeye de tanıtım platformu oldu. Bugüne kadar ev sahipliği yaptığı ilklerle geleceğe yön veren İzmir Enternasyonal Fuarı, teknoloji teması etrafında şekillenen bu özel yıl ile bizleri geleceğin kapılarını aralamaya davet ediyor. İzmir Enternasyonal Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ticaretin, sanatın, kültürün ve teknolojinin buluştuğu bir merkez olacak. Teknolojinin yaşamımızın her alanında nasıl bir devrim yarattığını bu fuarda hep birlikte deneyimleyeceğiz. Bu sene temamız ‘teknoloji’ ve bu özel temamıza uygun çok çeşitli etkinlikler olacak” dedi.


“İzmir bugünün ve geleceğin en değerli şehirlerinden biri”

FOLKART Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise “Köklü bir geçmişe sahip parlak geleceği simgeleyen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bir kez daha ana sponsoru olduk. Her zaman kıymetini bilmemiz gereken çok özel bir şehirde yaşıyoruz. Tam 8 bin 500 yıllık tarihe sahip bu şehir asırlardır uygarlıkların kesiştiği bir nokta oldu. İzmir, çağlar boyunca birbirinden farklı zengin medeniyetlere, büyük sanatçılara, Efes ve Bergama gibi parlak merkezlere ev sahipliği yaptı. İzmir şimdide bu özellikleriyle Türkiye’de bugünün ve geleceğin en değerli şehirlerinden biri. Kısa süre sonra İEF’in 93’üncü yılının açılışına hep birlikte tanıklık edeceğiz. Bu, hepimiz için olduğu gibi FOLKART için de çok özel bir tanıklık olacak. Biz, bu kentte büyüyen, burada kazanan ve kendi sektörümüzde öncülük yapan bir şirketiz. İzmir’in bize kattıklarının farkındayız. Bu farkındalık ile İzmir Fuarı başta olmak üzere kazandıklarımızın bir bölümünü bu şehirde sosyal projelere harcamanın lütuf değil, tam aksine görevimiz olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM