Çarşamba, Eylül 18, 2024

Çin’den piyasa ilkelerine dayalı tahvil piyasası düzenlemesi

Çin devlet medyası, dünyanın en büyük ikinci tahvil piyasası olan Çin’in düzenlemelerini piyasa ilkelerine dayandırdığını bildirdi


NAZ TÜKEL

Çin devlet medyası; Çin’in finansal düzenleyicileri tahvil piyasası üzerindeki denetimlerinin piyasa ilkelerine dayandığını ve makro-ihtiyati ve uyum perspektiflerine odaklandığını belirtti. Devlet medyası cumartesi günü doğrudan piyasa müdahalesi iddialarına karşı çıktı.

Reuters’ın haberine göre; son haftalarda Çinli yetkililer, dünyanın en büyük ikinci tahvil piyasasındaki uzun süren ve yoğun yükselişi soğutmak için harekete geçti. Dikkatsiz ticaret davranışlarının risklerine ilişkin birçok uyarıda bulunarak ticaret hacmini önemli ölçüde azalttı.

Bu ayın başlarında, Çin Merkez Bankası’na (PBOC) bağlı Finansal Piyasa Birliği, hazine piyasasında manipülasyon şüphesiyle dört kırsal ticari bankayı inceleyeceğini duyurdu.

Bazı piyasa katılımcılarının merkez bankasının idari önlemlerle piyasaya müdahale ettiğine dair suçlamalarına yanıt veren, PBOC destekli Financial News, kurumlar piyasa ilkelerine uygun hareket ettikleri ve hukuk kurallarına uydukları sürece düzenleyicilerin doğrudan müdahale etmeyeceğini savundu.

Rapor; piyasa müdahalesi iddialarının asılsız olduğunu ve ‘suları bulandırmaya’ hizmet ettiğini belirterek, duruma aşina olan kişilere atıfta bulundu. Gazete ayrıca toplu ticaret davranışından kaynaklanabilecek panik satış risklerine dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM