Çarşamba, Eylül 18, 2024

BEGOS, enerji ve çevre yatırımları ile büyüyecek

İzmir’in merkezinde yer alan konumu ile sanayici ve çalışanların tercih ettiği Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS), enerji ve çevre yatırımları ile büyümesini sürdürecek. İmar planı revizyonu çalışmaları neticesinde elde ettiği 8 adet sanayi parseli ile 1 adet hizmet ve destek alanı parselini Ekim ayında açık artırma ile satışa çıkarmaya hazırlanan BEGOS buradan elde edeceği gelir ile enerji ve çevre yatırımlarını gerçekleştirerek, sanayicilere temiz enerji sağlayarak, maliyetlerinin daha da düşürülmesini sağlayacak. İndirici Trafo Merkezi ile GES tesisi kuracak olan BEGOS, peyzaj düzenlemeleri ile de bölgenin yaşam kalitesini artıracak.


Türkiye’nin ilk hazır giyim ihtisas OSB’si

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Buca Belediyesi’nin katkılarıyla 1996 yılında Buca Tınaztepe mevkiinde kurulan BEGOS, 2002 yılında Türkiye’nin ilk hazır giyim ihtisas organize sanayi bölgesi oldu. 2016 yılında da yapılan önemli değişiklik ile tekstil dışındaki yatırımlara da açılarak karma organize sanayi bölgesine dönüşen BEGOS her geçen yıl ekonomiye olan katkısını artırarak yoluna devam ediyor.

BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay, BEGOS’un, 7 bin kişilik istihdamı, 300 milyon dolarlık ihracatı ile İzmir’in en hızlı büyüyen OSB’si haline geldiğini, her geçen gün yeni iş olanakları oluşturarak geliştiğini söyledi. Altyapı yatırımlarının tamamlandığını, bölgenin yeni enerji yatırımlarına ve peyzaj düzenlemesine ihtiyacı olduğunu söyleyen Narbay, satışa sunulacak parsellerin ekim ayında alıcılarını beklediğini ve satış gelirleriyle bölgeye yenilenebilir enerji, peyzaj ve indirici trafo merkezi yatırımlarının yapılacağını vurguladı.


Parsel gelirleri GES’e dönüşecek

BEGOS’un neredeyse tamamen doluluğa ulaşmış olduğunu söyleyen Narbay, “İzmir’in en önemli OSB’lerinden biriyiz. Önemli bir üretim üssü ve ihracat merkezi konumundayız. Tekstil ve hazır giyim ağırlıklı bir karma OSB olarak emek yoğun sektörler bölgemizde faaliyet gösteriyor. 7 bin kişi gibi önemli bir istihdama sahibiz. OSB yönetimi olarak hem firmalara yenilenebilir enerji sunmak hem de çalışanlara peyzaj olarak daha nitelikli bir ortam yaratmak için çaba gösteriyoruz. Parsel satışlarından gelecek gelirle kuracağımız GES, enerji ihtiyacımızın yüzde 25’ini karşılayacak” dedi.


“Yeni bağlantı yolu trafiği rahatlatır”

Havaalanı, liman ve kent merkezine yakınlık gibi lojistik avantajların BEGOS’un ayırıcı özelliği olduğunu ifade eden Narbay, “Metro çalışmaları tamamlandığını bölgemizin kapısına kadar çalışanlarımız metro ile ulaşma imkanına kavuşacaklar. Şu anda da minibüs ve otobüslerle bölgemize rahat ulaşıyorlar. Bu da bölge firmalarımız nitelikli çalışan istihdam etmesini kolaylaştırıyor. Çevre yolundan bölgemize yapılmasını talep ettiğimiz bağlantı yolunun da yapılması ile bölgemizde hızla artan istihdam ile birlikte işe giriş ve işten çıkış saatlerinde trafik rahatlayacaktır. Bağlantı yolunun kısa sürede yapılmasını da Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nden bekliyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM